Φθιώτιδα: Τσουχτερό κρύο και χιόνι στις κορφές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 10:17 Φθιώτιδα: Τσουχτερό κρύο και χιόνι στις κορφές

Στους -8 ο υδράργυρος στη χώρα. Παγετός στην ορεινή Φωκίδα…

Πλησίασε τους -8ο C η ελάχιστη θερμοκρασία το πρωί της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα που θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το κρύο γενικά είναι τσουχτερό σε όλη τη χώρα, ωστόσο το χιόνι περιορίστηκε σε μεγάλα υψόμετρα και στις κορυφές των βουνών.

Δείτε παρακάτω τον πίνακα με τους 8 σταθμούς που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Μπορεί σε αυτόν τον πίνακα να μην υπάρχουν περιοχές από τη Φθιώτιδα και γενικότερα την Περιφέρεια Στερεάς, ωστόσο δεν έλειψαν οι αρνητικές θερμοκρασίες και τα «μηδενικά»!

Ειδικότερα στην ορεινή Φωκίδα από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας επικρατεί παγετός. Στις 09:00’ το πρωί στο Μαυρολιθάρι ο υδράργυρος είναι στους -2 βαθμούς. Στα χωριά γύρω από τον Παρνασσό, επίσης έχουμε θερμοκρασίες κοντά ή κάτω από το μηδέν (Λιβάδι, Αράχωβα). Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και στα Κελάρια όπου έριξε νέο χιόνι η θερμοκρασία έπεσε το πρωί στους -7 (η φωτογραφία είναι από τις κάμερες του meteo.gr στο Σέσι Παρνασσού).

Και στη Φθιώτιδα το κρύο είναι έντονο, ωστόσο χιόνι - κι αυτό λίγο - είδαν μόνο τα ορεινά Πουγκάκια στις πλαγιές της Σαράνταινας. Χιόνισε και πάνω από την Καστανιά Υπάτης, όπως ήταν αναμενόμενο στις κορυφές της Οίτης.

Κρύο όμως και στα πεδινά με τον υδράργυρο στη Λαμία να πέφτει στους 6,7 βαθμούς στις 05:50’ το πρωί. Ακόμη πιο χαμηλά στους 6,4 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία στην παραλιακή Στυλίδα, ενώ από τις έδρες των Φθιωτικών Δήμων η χαμηλότερη θερμοκρασία ήταν στο Δομοκό, καθώς στις 07:50’ το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε 2,7 βαθμούς.

Καλά Χριστούγεννα!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση