Μέλος του ΣΧΟ Ιτέας - Κίρρας ο άτυχος ορειβάτης που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 08:12 Μέλος του ΣΧΟ Ιτέας - Κίρρας ο άτυχος ορειβάτης που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο

Είχε στο ενεργητικό του δύσκολες κορυφές σε όλον τον κόσμο…

Βαρύ πένθος στο Σύλλογο Χιονοδρομικό Ορειβατών Ιτέας - Κίρρας, για την απώλεια του μέλους τους Αναστάσιου Δημόπουλου, που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο λίγο πριν την κορυφή του Μύτικα.

Ο 41χρονςο ήταν έμπειρος ορειβάτης σύμφωνα και με τα όσα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα, καθώς είχε ανεβεί στην κορυφή Elbrus του Καυκάσου, σε ύψος 5.642 μέτρων. Εκεί είχε ξεδιπλώσει τη σημαία του Συλλόγου, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο:

Στο επόμενο βίντεο ο αδικοχαμένος ορειβάτης έχει φτάσει στο base camp από την δεύτερη υψηλότερη κορυφή της γης το Κ2:

Πως έγινε το κακό στον Όλυμπο, είναι προς διερεύνηση. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 41χρονος βρισκόταν στη θέση Λούκι Στεφανίου του Μύτικα ενώ ο φίλος του είχε μείνει πίσω και τον περίμενε. Όταν ο φίλος του ανησύχησε τον έψαξε και τον εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις του σε βάθος 600 μέτρων.

Για την ανάσυρσή του κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με τρία (3) οχήματα και συγκεκριμένα, οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου καθώς και της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον άνδρα, πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022 με Ε/Π  Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις, τον ανέσυραν στο Ε/Π  και στη συνέχεια ο άνδρας διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Συνδρομή στην επιχείρηση παρείχε η Ε.Ο.Δ.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες, σήμερα Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση