Υπερψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Στυλίδας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 09:20 Υπερψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Στυλίδας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2023, η ειδική συνεδρίαση περί ψήφισης προϋπολογισμού για το έτος 2023 του Δήμου Στυλίδας, ο οποίος ανέρχεται στο πόσο των 31.372.442 ευρώ, από τα 7.000.000 ευρώ περίπου που παρέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή πριν από 3 χρόνια.

Πριν από τη συζήτηση του θέματος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διάβασε επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημητρίου Δρόσου, η οποία κατά πληροφορίες, σχετίζεται με τις προεκλογικές διεργασίες στο Δήμο Στυλίδας.

 Ακολούθησε η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, η οποία υπερψηφίστηκε χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερες αντιρρήσεις, γεγονός που δείχνει ομοψυχία της πλειοψηφίας εν όψει της προεκλογικής χρονιάς αλλά και την επιβράβευση των ενεργειών των τελευταίων τριών ετών.

Η μείζονα αντιπολίτευση χαρακτήρισε μη ρεαλιστικό τον προϋπολογισμό και χωρίς αναπτυξιακό χαρακτήρα, χωρίς όμως να παρουσιάσει κάποια εναλλακτική πρόταση. Η Δήμαρχος απαντώντας, επισήμανε ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής, δεν παρουσίασε ποτέ μια πρόταση ή μια μελέτη η οποία θα μπορούσε να υλοποιηθεί προς όφελος των δημοτών.

Σημείο τριβής ήταν το θέμα των δανείων ύψους 335.000 ευρώ, τα οποία έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2023. Κατά την τοποθέτηση της Δημάρχου για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρθηκε ότι η εν λόγω εγγραφή αφορά δόσεις δανείων προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και τονίστηκε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έχει συνάψει κανένα δάνειο, αντιθέτως έχει τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες που βρήκε στο θέμα των δανείων.

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι, ότι κατά την τοποθέτησή της, η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Αλεξάνδρα Βεντούρη, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη δημιουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου στις Ράχες, χαρακτηρίζοντάς το ως «πληγή»,  προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Δημάρχου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση