Μας γέμισε χιόνια η «Βαρβάρα» - Στο 20% η χιονοκάλυψη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 21:54 Μας γέμισε χιόνια η «Βαρβάρα» - Στο 20% η χιονοκάλυψη

Η κακοκαιρία "Βαρβάρα" προκάλεσε άφθονες χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, και σε κάποιες περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται και το απόγευμα της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2023.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr επεξεργάστηκε τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα χιονοκάλυψης και υπολογίστηκε ότι περίπου το 20% της χερσαίας έκτασης της χώρας μας ήταν καλυμμένο με χιόνι την Τετάρτη 8/2.

Στον χάρτη παρουσιάζεται η χωρική κατανομή της χιονοκάλυψης με λευκό χρώμα, και στο ένθετο γράφημα η χρονική πορεία της με κόκκινη διακεκομμένη καμπύλη, από τα μέσα Ιανουαρίου (10/1) μέχρι την Τετάρτη 8/2. Η λευκή καμπύλη αποτυπώνει τη μέση τιμή της χιονοκάλυψης την περίοδο 2004-2022, επομένως γίνεται αντιληπτό ότι μετά την κακοκαιρία "Βαρβάρα" η έκταση της χιονοκάλυψης ξεπέρασε τη μέση τιμή των τελευταίων 19 ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση