Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Νόμισμα και Συναλλαγές - Από το Χθες στο Σήμερα" στο 5ο Γυμνάσιο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 10:52 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Νόμισμα και Συναλλαγές - Από το Χθες στο Σήμερα" στο 5ο Γυμνάσιο Λαμίας

Οι μαθητές της Α' τάξης του 5ου Γυμνασίου Λαμίας, ολοκλήρωσαν επιτυχώς εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: "Νόμισμα και Συναλλαγές - Από το Χθες στο Σήμερα".

Η εν λόγω δράση έγινε σε συνεργασία με το τμήμα πολιτισμού της Alpha Bank, κάνοντας χρήση της Μουσειοβαλίτσας που περιέχει τη νομισματική συλλογή της Τράπεζας.

Το συγκεκριμένο Σχέδιο  Δράσης εντάσσεται στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας,  με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία του νομίσματος και των συναλλαγών και να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της οικονομίας στην εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών, από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Για την επίτευξη των διδακτικών στόχων  καθώς και του παιδαγωγικού σκοπού, έγιναν ηλεκτρονικές παρουσιάσεις του περιεχομένου  της Μουσειοσκευής (χαρακτηριστικά νομίσματα από συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους) και  μέσω ψηφιακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών επιδιώχθηκε ο οικονομικός γραμματισμός των μαθητών, ώστε να τεθούν θέματα προς συζήτηση εντός της σχολικής αίθουσας και να κατακτηθεί  η ιστορική γνώση με παιγνιώδη τρόπο, κατανοώντας πως η Ιστορία. διαχρονικά, λειτουργεί ως οδοδείκτης πορείας.

Την πρωτοβουλία και το συντονισμό της δράσης είχε η φιλόλογος - ιστορικός κ. Χρύσα Κων. Σταυρομήτρου. Συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί : κ. Βαρζάκα Ζωή, κ. Παρασκευή Μπέη και κ. Σαμαράς Γεώργιος

Η Συντονίστρια του σχεδίου δράσης και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, ευχαριστούν τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Λαζάρου Σωτηρία, η οποία ήταν απολύτως υποστηρικτική στην προσπάθεια αυτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση