Απατεώνες από Λαμία και Στερεά στη σπείρα που έκλεβε από τραπεζικούς λογαριασμούς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 08:04 Απατεώνες από Λαμία και Στερεά στη σπείρα που έκλεβε από τραπεζικούς λογαριασμούς

Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ η λεία τους σε 87 περιπτώσεις απατών, εκ των οποίων οι πέντε σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Λαμία!...

Μεγάλη επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, που έφτασε στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (4 Απριλίου 2023) στη Λαμία αλλά και σε άλλες περιοχές της Στερεάς, Αττικής, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας συνελήφθησαν 15 άτομα και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμα 34 ατόμων, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Στους τελευταίους είναι και 40χρονος Λαμιώτης, που θεωρείται ηγετικό στέλεχος, ενώ ένας 34χρονος συνελήφθη στον Ορχομενό.Συνολικά οι Λαμιώτες που εμπλέκονται είναι τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμη 233 δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, που παρείχαν συνδρομή στην επίτευξη των στόχων της εγκληματικής οργάνωσης.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 87 περιπτώσεις απάτης, εκ των οποίων οι 6 απόπειρες, που έγιναν το τελευταίο 8μηνο σε Λαμία (1 τουλάχιστον υπόθεση), Βοιωτία (1) και Εύβοια (3 η μία απόπειρα) από τη Στερεά Ελλάδα με τη λεία να αγγίζει τα 200.000 ευρώ, αλλά και Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Καβάλα, Κρήτη, καθώς και σε άλλες πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Συνολικά τα χρηματικά ποσά που κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους ανέρχονται σχεδόν στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τρόπος δράσης

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τηλεφωνούσαν σε εταιρίες, επιχειρήσεις, καταστήματα ή απλού ςπολίτες, δήθεν για εξόφληση χρέους ή καταβολή επιδόματος ή αγοράς μέσω διαδικτυακής αγγελίας.

Στη συνέχεια έστελναν μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο ή στο email των παθόντων, με υπερσύνδεσμο (link) που οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την επίσημη σελίδα της τράπεζας και τους ζητούσαν να εισάγουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό, δήθεν για να εγκρίνουν τη συναλλαγή.

Όταν αποκτούσαν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό πραγματοποιούσαν διατραπεζικές μεταφορές χρημάτων προς τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων, που είχαν «στρατολογήσει» έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν:

  • 38 χρεωστικές κάρτες και υπολείμματα από 514 κατεστραμμένες κάρτες,
  • 10 βιβλιάρια καταθέσεων,
  • 75 κινητά τηλέφωνα,
  • 20 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • 6 αυτοκίνητα,
  • 2 συσκευές καταγραφής εικόνας,
  • διάφορα κοσμήματα,
  • το χρηματικό ποσό των 8.310 ευρώ και
  • πλήθος εγγράφων μεταφοράς χρημάτων.
  • Επίσης κατασχέθηκαν 1 πιστόλι με γεμιστήρα και 3 φυσίγγια, 1 πιστόλι κρότου – αερίου και 1 κυνηγετικό όπλο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση