Χαλάει και πάλι ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 08:16 Χαλάει και πάλι ο καιρός...

Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Χαλάει και πάλι ο καιρός από την Πέμπτη 6 Μαρτίου με βροχές, καταιγίδες ακόμη και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, αναμένεται νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από τα δυτικά. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα το βράδυ θα περιοριστούν στην Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων σε νησιωτικά κυρίως τμήματα.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 1500 μέτρα στα κεντρικά και νότια και πάνω από τα 1100 μέτρα στα βόρεια, ενώ στη Δυτική Μακεδονία παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14, στη Θεσσαλία από 5 έως 15 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18 βαθμούς, στα Επτάνησα από 9 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 21-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ, στρεφόμενοι προοδευτικά μετά το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Αντίθετα, στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ, στρεφόμενοι προοδευτικά σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Που αναμένονται βροχές

Βροχές περιμένουμε στα Επτάνησα, στη Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια, στις περιοχές της Πελοποννήσου, στην Κρήτη και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Στα βόρεια ηπειρωτικά περιμένουμε λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα ενώ στα νότια ηπειρωτικά περιμένουμε τοπικές βροχές ανά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 11-14 στα βόρεια, στους 12-15 στα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά, στους 12-19 στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στους 14-20 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Στα Επτάνησα περιμένουμε βοριάδες έως 6-7 μποφόρ και νοτιοδυτικοί άνεμοι έως και 6 μποφόρ.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση