Εντυπωσιακός ο απολογισμός δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης - ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 09:58 Εντυπωσιακός ο απολογισμός δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης - ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας (ΦΩΤΟ)

 Για το πρώτο τρίμηνο του 2023, με τη συμμετοχή 19 σχολείων και εκατοντάδων μαθητών, σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το ευρύ και συμμετοχικό πρόγραμμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, που έχει σχεδιάσει και οργανώσει ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας για τη σχολική περίοδο 2022 – 2023, σε συνεργασία με τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων – Μελών του, υλοποιείται με εντατικούς ρυθμούς και μεγάλη ανταπόκριση από την εκπαιδευτική κοινότητα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Αδιάψευστος μάρτυρας του σημαντικού βαθμού υλοποίησης του προγράμματος είναι ο απολογισμός του πρώτου τριμήνου του 2023 όπου πραγματοποιήθηκαν 19 δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε ισάριθμες σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Από την Άμφισσα ως την Χαλκίδα και τα Ψαχνά, κι από τη Λαμία, τη Στυλίδα και την Αταλάντη ως τη Θήβα και την Τανάγρα, εκατοντάδες μικρότεροι ή μεγαλύτεροι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων, μέσα από μια βιωματική και διαδραστική διαδικασία, γίνονται οι ενημερωμένοι και οι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι σημερινοί μαθητές κι αυριανοί πολίτες, καθώς και οι καλύτεροι «πρεσβευτές» της ορθής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς στο άμεσο και ευρύτερο περιβάλλον τους.

Η μεγάλη ανταπόκριση των σχολείων, στους εκπαιδευτικούς των οποίων ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας εκφράζει τις ευχαριστίες του για την πολύ καλή συνεργασία, καθώς και η συμμετοχή σε πλείστες περιπτώσεις των αντίστοιχων Δημοτικών Αρχών, καταδεικνύει το πόσο πολύ σημαντικό, χρήσιμο και ευπρόσδεκτο είναι το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης – ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για όλους.

Η συνέχεια του προγράμματος και οι επισκέψεις των στελεχών του ΦοΔΣΑ, σε σχολεία έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με το σχεδιασμό, αναμένεται εξ ίσου ευρεία και εκτεταμένη. Εμβαθύνει δε στη σχέση της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας, καλλιεργώντας τη βαθιά και ουσιαστική συνεργασία όλων, για ένα καλύτερο περιβάλλον, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση