Δε προσμετρούν οι απουσίες για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 10:21 Δε προσμετρούν οι απουσίες για τον κορωνοϊό

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων…

Αναγκάστηκε να εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για τις απουσίες των μαθητών λόγω της covid-19, καθώς μπορεί να έγινε άρση όλων των περιοριστικών μέτρων, αλλά η νόσηση από τον κορωνοϊό πολλά παιδιά τα ταλαιπωρεί και πρέπει να μείνουν σπίτι για νοσηλεία.

Έτσι λοιπόν, δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών έως πέντε ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορωνοϊό COVID-19, με εγκύκλιο που εστάλη στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Έτσι, διευκρινίστηκε ότι με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων των σχολικών μονάδων, οι εν λόγω απουσίες καταχωρίζονται αλλά δεν θα προσμετρηθούν.

Η απόφαση του Συλλόγου εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων, εφόσον είναι ενήλικοι, μαζί με την οποία  προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα στον Διευθυντή ή Προϊστάμενό των σχολικών μονάδων της αντίστοιχης βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR).

Επιπλέον, προβλέπεται ότι, στην περίπτωση που μαθητής νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο εξαιτίας νόσησης από κορωνοιό COVID-19, οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας. Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση