Η φωτιά στο ελαιοπερίβολο εξελίχθηκε σε δασική πυρκαγιά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 16:21 Η φωτιά στο ελαιοπερίβολο εξελίχθηκε σε δασική πυρκαγιά

Συνελήφθη ο υπαίτιος για εμπρησμό από αμέλεια…

Συναγερμός το μεσημέρι της Κυριακής (30/4) στο κέντρο της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση Μαυροσουβάλα στο Μήλεσι Ωρωπού.

Δέκα πυροσβεστικά οχήματα με Μονάδες ΕΜΟΔΕ από Βοιωτία και Αττική με συντονιστή τον Περιφερειακό Διοικητή Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχο Σίμο Αποστόλου, βρέθηκαν στο σημείο για την κατάσβεσή της. Υπολογίζεται ότι έκαψε περί τα 5,5 στρέμματα με δέντρα και χαμηλότερη βλάστηση.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ξεκίνησε από ελαιοπερίβολο με τον υπαίτιο να συλλαμβάνεται με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με τις Πυροσβεστικές Διατάξεις.

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου ο κ. Αποστόλου εφιστά την προσοχή σε όλους καθώς δε θα υπάρξει ανοχή σε ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια περιουσιών και ζωών.

Σημειώνουμε ότι εκδόθηκε και ο πρώτος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για τη Δευτέρα 1 Μαΐου 2023:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση