Ο Φώτης Σερέτης επισκέφτηκε το ιατρείο Post-Covid του ΚΥ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 19:07 Ο Φώτης Σερέτης επισκέφτηκε το ιατρείο Post-Covid του ΚΥ Λαμίας

Σύμφωνα με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ θα ακολουθήσουν κι άλλα ανάλογα ιατρεία στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα…

Στο ιατρείο Post-Covid του Κέντρου Υγείας Λαμίας βρέθηκε σήμερα ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης, προκειμένου να ενημερωθεί από τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ηλία Καραγεώργο και τον ιατρό Πνευμονολογίας Δημήτρη Τζήμα για τη λειτουργία και την πορεία του.

Θυμίζουμε ότι είναι το Post-Covid ιατρείο που λειτουργεί σε δομή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, και έχει σκοπό την παρακολούθηση των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων συνεπειών της COVID-19, δεδομένου ότι πρόκειται για λοίμωξη που επηρεάζει σοβαρά την αναπνευστική λειτουργία καθώς και άλλα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού.

Στο ιατρείο μπορεί να απευθύνεται κάθε πολίτης που νόσησε με COVID-19 και εμφανίζει συμπτώματα της νόσου για περισσότερες από 4 εβδομάδες, παρά την αρνητικοποίηση των εργαστηριακών δοκιμασιών (τεστ PCR),  και δεν μπορούν να εξηγηθούν με εναλλακτική διάγνωση.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σερέτης το ιατρείο διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό, η προμήθεια του οποίου ολοκληρώθηκε με ενέργειες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας,  ενώ Post-Covid ιατρεία θα συσταθούν και σε άλλες δομές της Π.Φ.Υ. στη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα.

Ο Διοικητής της  5ης Υ.Πε κ. Σερέτης ευχαρίστησε τον πνευμονολόγο κ. Τζήμα για την δημιουργία και στήριξη του ιατρείου, καθώς και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Λαμίας κ. Καραγεώργο για την άψογη συνεργασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση