Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 18:34 Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Που και πότε μπορείτε να δίνετε αίμα…

Διαβάστε το μήνυμα του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που εορτάζεται στις 14/6/2023 αποτελεί ημέρα τιμής της πανανθρώπινης προσφοράς αίματος. Ο εορτασμός στοχεύει κυρίως στο:

  • Να εκφράσει ευχαριστίες σε όσους αιμοδοτούν σε εθελοντική βάση και ενθαρρύνουν και άλλους συνανθρώπους τους να γίνουν νέοι δότες αίματος,
  • να ενθαρρύνει άτομα με ικανοποιητικό επίπεδο υγείας να δίνουν αίμα τακτικά, όσο συχνά είναι ασφαλές και δυνατό, προκειμένου να χαρίσουν ζωή και να προσδώσουν ποιότητα στη ζωή των ασθενών που εξαρτώνται από μετάγγιση, συμβάλλοντας στην ασφαλή παροχή αίματος σε όλες τις χώρες του κόσμου,
  • να τονίσει τον κρίσιμο ρόλο των τακτικών εθελοντικών δωρεών αίματος στην επίτευξη καθολικής πρόσβασης σε ασφαλή προϊόντα αίματος για όλους τους πληθυσμούς,
  • να προσδώσει σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη ανάπτυξης, υποστήριξης και ενίσχυσης εθνικών προγραμμάτων αιμοδοσίας.

Το κύριο σύνθημα για φέτος είναι: “Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου την συχνά”.

Η τακτική εθελοντική αιμοδοσία είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας του αίματος, τόσο σε κανονικές όσο και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ως εκ τούτου αποτελεί βασικό συστατικό ενός ανθεκτικού συστήματος υγείας. Ο απώτερος στόχος για την κάλυψη των αναγκών της χώρας, στηρίζεται στη σταθερή προσφορά αίματος από εθελοντές αιμοδότες.

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λαμίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη θέλει να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που στηρίζουν διαχρονικά το Γ.Ν. Λαμίας με τη συμμετοχή τους στην αιμοδοσία, προάγουν την κοινωνική συνοχή και προσφέρουν ποιότητα στη ζωή των ασθενών που εξαρτώνται από μετάγγιση.

Οι αιμοδότες μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λαμίας, που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του Νοσοκομείου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2231356160, 2231356255

Ώρες και ημέρες λειτουργίας:

καθημερινά: 9:00 - 13:00

απόγευμα Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή: 18:00 - 20:00

και Σάββατο: 10:00 - 12:00»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση