Ο Θανάσης Κυρίτσης για τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 21:25 Ο Θανάσης Κυρίτσης για τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Μετά την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και την ανακοίνωση σύνθεσης της νέας Κυβέρνησης, ως επιμελητηριακή κοινότητα εκφράζουμε την ικανοποίησή μας καθώς η χώρα μας αποκτά μια σταθερή κυβέρνηση η οποία αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για τη διατήρηση της δημοσιονομικής υπευθυνότητας και σταθερότητας.

Οι προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε θα είναι καθοριστικές για τη μελλοντική μας πορεία. Η διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς η χώρα μας με κοπιώδεις και συντονισμένες προσπάθειες βρίσκεται στο κατώφλι της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας η οποία είναι αναγκαία για τη σημαντική αύξηση των επενδύσεων και την ισχυροποίηση της εθνικής μας οικονομίας.

Ο επιχειρηματικός κόσμος ζητά τη συνεχή στήριξη της οικονομίας που πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο. Το βασικό μας ζητούμενο είναι ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον με περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών όταν ο δημοσιονομικός χώρος το επιτρέπει, ώστε με σταθερά βήματα να προχωρούμε μπροστά. Θέλουμε ένα κράτος φιλικό προς τις επιχειρήσεις με δράσεις για την περαιτέρω ψηφιακή και πράσινη μετάβασή τους με παράλληλη μείωση της γραφειοκρατίας. Ένα κράτος με διαφάνεια, περισσότερη αξιοκρατία και αξιολόγηση για όλους.

Μεταφέρουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της Φθιώτιδας, στον κ. Γεώργιο Κοτρωνιά και τον κ. Ιωάννη Σαρακιώτη καθώς και στους δύο Υπουργούς μας τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον κ. Ιωάννη Οικονόμου, ευχόμενοι παράλληλα κάθε επιτυχία στο δύσκολό τους έργο.

Δηλώνουμε δε, την αμέριστη στήριξή μας και τη διάθεσή μας για συνεργασία προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να συμβάλουμε στην προκοπή και ευημερία του τόπου μας.

Με τιμή,

Αθανάσιος Ηλ. Κυρίτσης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση