Ο «γίγαντας» της Εθνικής Οδού άλλαξε: Δείτε εντυπωσιακά πλάνα από τη μεταμόρφωση - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 08:24 Ο «γίγαντας» της Εθνικής Οδού άλλαξε: Δείτε εντυπωσιακά πλάνα από τη μεταμόρφωση - ΒΙΝΤΕΟ

Σείριος Σ.Ε.Α. : Δείτε πώς μεταμορφώθηκε ο «γίγαντας» της Εθνικής Οδού.

Η εγκατάσταση φορτιστών και φωτοβολταϊκών πάνελ στον προαύλιο χώρο του «Σείριου», άλλαξαν πλήρως τον «γίγαντα» της Εθνικής Οδού ο οποίος ανέκτησε μέρος από τη χαμένη του αίγλη.

Καταστήματα παιχνιδιών, fast food κάθε λογής, καφέ, ηλεκτρονικά παιχνίδια κ.ο.κ. Πρόκειται μόνο για λίγες από τις επιλογές που είχε ο ταξιδιώτης όταν αποφάσιζε να ξαποστάσει στον ΣΕΑ Σείριος, έναν «γίγαντα» στο 43ο χλμ. του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Λαμίας.

Από το 1996, όταν ύψωσε το επιβλητικό ανάστημά του στην Ε.Ο., και για πολλά έτη, ο Σείριος αποτελούσε σε καθημερινή βάση πόλο έλξης για χιλιάδες αυτοκινητιστές, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να περάσουν ευχάριστα το διάλειμμα από το ταξίδι τους.

Με το πέρασμα, ωστόσο, του χρόνου, αυτό το αστέρι της Ε.Ο. έχασε μέρος της λάμψης του. Ελάχιστοι σταματούσαν στο σημείο, μιας και ο Σείριος δεν μπορούσε πλέον να τους παρέχει όλα αυτά όσα τον κατέστησαν ένα must σημείο ανάπαυσης και διασκέδασης.

Εδώ, ωστόσο, και λίγους μήνες, ο Σείριος έχει αρχίσει να φωτοβολεί ξανά, χάρη στην πρωτοβουλία της Νέας Οδού να δημιουργήσει στον προαύλιο χώρο του τον πρώτο και μεγαλύτερο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Στα πάρκινγκ του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά στέγαστρα τα οποία αντλούν ενέργεια από τον ήλιο, διοχετεύοντάς την σε συνολικά 4 σταθμούς (2 ανά ρεύμα κυκλοφορίας) φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, το ρεύμα από τα φωτοβολταϊκά πηγαίνει στον φορτιστή όταν υπάρχει αυτοκίνητο να φορτίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας και παράλληλα όση ενέργεια δεν καταναλώνεται, χρησιμοποιείται απευθείας για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Μαλακάσας (Σείριος).

Το έργο

  • 810 Φωτοβολταϊκά πάνελ στα στέγαστρα του πάρκινγκ συνολικής ισχύος -500 kWp
  • Εκτιμώμενη παραγωγή φωτοβολταϊκού στεγάστρου 750.000 kWh/έτος
  • Τοποθέτηση 2 ταχυφορτιστών (DC ισχύος 120 kW έκαστος) ανά ρεύμα κυκλοφορίας
  • Διαγραμμίσεις χώρου στάθμευσης
  • Πινακίδες οδικής σήμανσης κ.α.

Το έργο της Νέας Οδού συνεχίζει να βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία χωρίς να είναι γνωστό πότε θα τεθεί σε κανονική, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor.gr υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν.

Ο υβριδικός σταθμός φόρτισης στο ΣΕΑ Σείριος είναι μέρος του στρατηγικού σχεδίου «Νέα Οδός Go Green» που αφορά στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την παραγωγή πράσινης ενέργειας μέσω της ανάπτυξης του δικτύου ταχυφορτιστών στους αυτοκινητοδρόμους που διαχειρίζεται.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση