Πλούσιος σε δράσεις ο μήνας Ιούνιος για το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Στερεάς Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 16:48 Πλούσιος σε δράσεις ο μήνας Ιούνιος για το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Στερεάς Ελλάδας

Σε Φθιώτιδα, Φωκίδα και Εύβοια…

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε με πολλαπλές δράσεις, παρεμβάσεις και εκδηλώσεις για το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησε συνάντηση διασύνδεσης και ενημέρωσης με το Επιστημονικό Προσωπικό των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Άμφισσας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Δελφών με την κα Ιωάννα Καρατζώγλη, Κοινωνική Λειτουργό της Δομής, στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Δελφών με τους κ.κ. Ελένη Ρήγα, Ψυχολόγο και Γεώργιο Πετρόπουλο, Διαμεσολαβητή. Τέλος, συνάντηση δικτύωσης πραγματοποιήθηκε με την κα Ελένη Τριαντή, βοηθητικό προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» Άμφισσας.

Στη Λαμία, πραγματοποιήθηκαν δράσεις εθελοντισμού και ενημέρωσης του κοινού για τις Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Στερεά Ελλάδα, με τη λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων στην κεντρική Πλατεία της πόλης, σε συνεργασία με τα στελέχη της πλατφόρμας «skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα» στο πλαίσιο της #JobDay Lamia Expo 2023, καθώς επίσης και με τη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού κατά τις εκδηλώσεις του διημέρου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, που έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκαν και αυτό το μήνα εξορμήσεις παρέμβασης σε πληθυσμό χρηστών (street-work) από το προσωπικό θεραπείας της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, για κάλυψη των άμεσων αναγκών (συμβουλευτικής, επισιτισμού) των ωφελούμενων.

Στην Αταλάντη,  το προσωπικό θεραπείας του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λαμία, σε συνεργασία με το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λοκρών, πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης στην κεντρική πλατεία της πόλης με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των κατοίκων του Δήμου Λοκρών για το φαινόμενο των εξαρτήσεων και την πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών στο γενικό πληθυσμό.

Στις 21 Ιουνίου, το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λαμία, υποδέχθηκε Στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης ΠΕΠ στη Στερεά Ελλάδα για αξιολόγηση των Προγραμμάτων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2014-2020, όπου και άνοιξε ένας γόνιμος διάλογος για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη συμβολή του ΚΕΘΕΑ στην υποστήριξη και θεραπεία των ατόμων που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατάχρησης ή εξάρτησης από παράνομες και νόμιμες ουσίες και παθολογική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια.

Αποκορύφωμα για τον μήνα Ιούνιο αποτέλεσε η εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους 2023, με την ένθερμη υποστήριξη του κοινού της πόλης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Κέντρο Πρόληψης και Ενημέρωσης κατά των Ναρκωτικών της Π.Ε. Φθιώτιδας και η Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (Μ.Ο.Θ.Ε.) του ΟΚΑΝΑ, ενώ συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.) και ο Δήμος Λαμιέων. Η εκδήλωση περιλάμβανε ζωντανή μουσική από τα συγκροτήματα AVATAR THE BAND (Λαμία) και BLUES TRACKERS (Λάρισα), καθώς και δρώμενα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ το Star fall Van Bar και η Εταιρία ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ Logistics Α.Ε. διένειμαν δωρεάν αναψυκτικά και παγωτά αντίστοιχα, στους παρευρισκόμενους.

Επίσης, στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας φιλοξενήθηκαν στις ραδιοφωνικές εκπομπές «Aperitivo» και «Έτσι Απλά» του STAR FM 97.1 και  του ΛΑΜΙΑ FM1 96,2 αντίστοιχα, απαντώντας σε μύθους και αλήθειες σχετικά με τις εξαρτητικές συμπεριφορές και μεταφέροντας το μήνυμα του αγώνα κατά της ουσιοεξάρτησης.

Ο μήνας έκλεισε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το Πολυδύναμο Κέντρο και την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λαμία στη Διημερίδα που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Επιμόρφωση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Προστασίας - Από τη Διασύνδεση στην Αποτελεσματικότητα» υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, όπου και παρουσιάστηκε το έργο των δύο Μονάδων του ΚΕΘΕΑ στη Στερεά Ελλάδα και δημιουργήθηκαν δίαυλοι συνεργασίας με άλλους Φορείς και Κοινωνικές Δομές που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Λαμιέων.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση