Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Δερβενοχώρια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 22:00 Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Δερβενοχώρια

Το πύρινο μέτωπο είναι περίπου τέσσερα χιλιόμετρα - Ανησυχία να μην φτάσει  σε Μάνδρα και Πάρνηθα.

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες καίει η φωτιά που έχει ξεσπάσει στα Δερβενοχώρια ενώ η μεγάλη ανησυχία των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην φτάσουν οι φλόγες στην Μάνδρα αλλά και την Πάρνηθα. Η φωτιά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open καίει σε πυκνό πευκοδάσος ενώ οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή με στόχο να περιορίσουν τη φωτιά.

Το πύρινο μέτωπο είναι περίπου τέσσερα χιλιόμετρα και ξεκίνησε από την περιοχή Πάνακτος και επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η φωτιά καίει με κατεύθυνση προς την Πάρνηθα ενώ υπάρχει ανησυχία μήπως επεκταθεί τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας που θα φτάσει και στην οικιστική ζώνη προς την περιοχή της Μάνδρας τις πρωινές ώρες.

Στην περιοχή, σύμφωνα με την ΕΡΤ επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα αλλά και οχήματα του στρατού ώστε να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες. Τα εναέρια μέσα, με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν ξανά.

Δείτε βίντεο:

","width

Λίγο πριν τις 10:00' το βράδυ της Δευτέρας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνεται ότι λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή της Βοιωτίας και για προληπτικούς λόγους, η κυκλοφορία των οχημάτων από την 1η χ/θ έως την 10 η χ/θ στην Επ. Οδό Πάνακτου – Οινόης, έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς και παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση