Φωτιές: Στα Δερβενοχώρια επικεντρωμένες οι προσπάθειες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 13:03 Φωτιές: Στα Δερβενοχώρια επικεντρωμένες οι προσπάθειες

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια συνεχίζει την καταστροφική της πορεία, με την πυροσβεστική να δίνει μεγάλη μάχη για να τη συγκρατήσει. Παράλληλα, νέες εκκενώσεις οικισμών αποφασίστηκαν για το Λουτράκι, ενώ καλύτερη κρίνεται η εικόνα στην ανατολική Αττική.

Από το πρωί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επεσήμανε πως το μέτωπο στα Δερβενοχώρια είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τις δυνάμεις και στην περιοχή σηκώθηκαν αρκετά εναέρια μέσα.

Περί τις 12:30 έγινε γνωστό πως ζητήθηκε η εκκένωση των περιοχών: Πουρνάρι, Παλιοχώρι, Αγία Σοφία και Πανόρμα.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς, η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Το βράδυ είχε εξαπλωθεί το μέτωπο πολύ γρήγορα σε αμιγώς δασική περιοχή. Κινήθηκε γρήγορα και τη νύχτα, πέρασε το κανάλι του Μόρνου και έφτασε στα εργοστάσια ΤΙΤΑΝ και ΧΑΛΥΨ. Τελικά, αναχαιτίστηκε βόρεια από το λατομείο Κεραμύδια.

Από νωρίς το πρωί επιχειρούν ένα S-64, 2 CL-415, 2 CL-215 και 2 Air Tractors στο πρώτο κύμα και 3 S-64 στο δεύτερο.

Νωρίτερα, το 112 έστειλε μήνυμα στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους για να αποφύγουν τους καπνούς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση