Χρ. Σταϊκούρας: «Ενισχύουμε περαιτέρω την Πολιτική Αεροπορία»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 00:13 Χρ. Σταϊκούρας: «Ενισχύουμε περαιτέρω την Πολιτική Αεροπορία»

Τι συζήτησε ο Λαμιώτης Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας, Πάτρικ ΚΥ.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση της Πολιτικής Αεροπορίας», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας, Πάτρικ ΚΥ.

Όπως τόνισε ο Υπουργός: «Ξεκαθαρίσαμε ήδη από τις προγραμματικές μας δηλώσεις ότι θέτουμε σε προτεραιότητα την αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Με τη στενή συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφαλείας αξιολογήθηκαν τα νέα δεδομένα που προέκυψαν κατά την περίοδο της πανδημίας. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουμε άμεσα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά τις εκκρεμότητες και τις νέες προκλήσεις ενόψει της ραγδαίας αύξησης του τουρισμού στη χώρα μας.

Αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της λειτουργίας της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και την υποστήριξη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αναβαθμίζουμε το Σύστημα Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, ενώ έως το τέλος του έτους εισάγουμε νομοσχέδιο για το νέο οργανισμό της Υ.Π.Α.» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Όπως δήλωσε από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας: «Με τον κ. Σταϊκούρα είχαμε μία πολύ ανοιχτή και θετική συζήτηση όσον αφορά τις προκλήσεις, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε το προσεχές διάστημα έτσι ώστε να βελτιώσουμε  το επίπεδο της αεροπλοΐας στην Ελλάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση