Παρέμβαση Σαρακιώτη για το κλείσιμο από τη Ν.Δ. των ΕΛΤΑ σε Μακρακώμη και Μαλεσίνα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 15:11 Παρέμβαση Σαρακιώτη για το κλείσιμο από τη Ν.Δ. των ΕΛΤΑ σε Μακρακώμη και Μαλεσίνα

Στη διενέργεια κοινοβουλευτικής παρέμβασης προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης για την απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ για το κλείσιμο των Ταχυδρομικών Καταστημάτων Μακρακώμης και Μαλεσίνας Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα, μέσω ερώτησης που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό ζητά να μάθει τι άλλαξε σήμερα και οδηγείται η Κυβέρνηση της Ν.Δ. σε αυτή την απόφαση την ώρα που σε προηγούμενη απάντησή της (24-01-2020), σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ. Σαρακιώτη, η διοίκηση του οργανισμού ανέφερε ότι: «δεν προβλέπεται αναστολή λειτουργίας σε κάποια από αυτά, στην παρούσα φάση», ενώ ζητά ανάμεσα σε άλλα, να προβεί στην επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ειδικά χαρακτηριστικά των περιοχών αυτών, την οργή και την αγανάκτηση που έχει προκληθεί στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, τις δυσμενείς συνέπειες που εκτιμάται ότι θα ανακύψουν σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των κατοίκων των απομακρυσμένων τοπικών κοινοτήτων και δημοτικών ενοτήτων των παραπάνω περιοχών, καθώς και τις επιμέρους προτάσεις που έχουν διατυπωθεί σχετικά με τη διασφάλιση της βιώσιμης λειτουργίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό θέτει υπ’ όψιν την πρόταση που διατυπώθηκε από πλευράς του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Μακρακώμης σύμφωνα με την οποία προτίθεται: «να αναλάβει τα έξοδα λειτουργίας του καταστήματος για δύο (2) έτη δεσμεύοντας το απαιτούμενο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί στην Εθνική Τράπεζα με τις απαιτούμενες πάγιες εντολές εξόφλησης για τα έξοδα ενοικίου, ΔΕΗ, καθαριότητος και ανάλογα τα στοιχεία που θα προκύψουν από την παράταση λειτουργίας του καταστήματος της περιοχής».

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημειώνει ότι η εν λόγω εξέλιξη συνιστά την πιο ξεκάθαρη επιβεβαίωση των ανησυχιών και των προβληματισμών που είχαν εκφραστεί από πλευράς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι ο ίδιος, με κοινοβουλευτική ερώτησή του (υπ’ αριθ. πρωτ. 3315/14-01-2020) με θέμα: «Διαφαινόμενη κατάργηση καταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Δήμους της Π.Ε. Φθιώτιδας», είχε έγκαιρα κρούσει των κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τέλος, σε σχόλιο του μετά και την πραγματοποίηση της παραπάνω κοινοβουλευτικής παρέμβασης ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημειώνει ότι:

«Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα επισημαίναμε τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα είχε η εμμονή της Νέας Δημοκρατίας στην απαξίωση των υπηρεσιών των ταχυδρομικών καταστημάτων των ΕΛΤΑ, που βρίσκονται στην ελληνική περιφέρεια και κατ’ επέκταση στη Φθιώτιδα. Από το 2020 μάλιστα είχαμε δημοσίως και εγγράφως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου επ’ αυτού προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτή τη μεθοδευμένη επιχείρηση της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Η διασφάλιση σε κάθε μάλιστα περίπτωση της εξυπηρέτησης των κατοίκων, το γεγονός ότι το 2020 σύμφωνα και με τα λεγόμενα της διοίκησης δεν προβλέπονταν αναστολή λειτουργίας κάποιων καταστημάτων και η δήθεν μέριμνα για την ικανοποίηση των ταχυδρομικών αναγκών της χώρας, μετετράπη αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου σε κλείσιμο ταχυδρομικών καταστημάτων, όπως αυτό που θα συμβεί από τις 24 Ιουλίου σε Μακρακώμη και Μαλεσίνα.

Οι προγραμματικές σιωπές της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αποκτούν με ταχείς ρυθμούς απτό αντικοινωνικό περιεχόμενο, το οποίο πέραν του ότι προξενεί τις σφοδρές αντιδράσεις οργής και αγανάκτησης από πλευράς των τοπικών κοινωνιών, διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή της περιοχής μας, ναρκοθετεί τις αναπτυξιακές προοπτικές της και οδηγεί τμήματα του πληθυσμού της σε περαιτέρω απομόνωση

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση