Παραμένει ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 14:34 Παραμένει ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα

Απαγορεύσεις διελεύσεων και παραμονής σε ευαίσθητες περιοχές σε Φθιώτιδα και όλη τη Στερεά…

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Δευτέρα 24/07/2023 και ισχύει για την Τρίτη 25/07/2023, υπάρχει ακραίος κίνδυνος (κατηγορία «5» και κόκκινο χρώμα στο χάρτη) για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ρόδο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι, ενώ στη μισή από την υπόλοιπη χώρα υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία «4» και πορτοκαλί χρώμα στο χάρτη).

Στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου «4», βρίσκεται το σύνολο σχεδόν της Περιφέρειας Στερεάς, πλην Ευρυτανίας και φυσικά όλη η Φθιώτιδα και περιοχές αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αταλάντης, Λαμιέων και Σπερχειάδας.

Έτσι θα εφαρμοστεί η Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα για το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α΄289) για την αντιπυρική περίοδο 2023 στην Π. Ε Φθιώτιδας, αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αταλάντης από τη 12η βραδινή της 24/07/2023 έως τη 12η βραδινή της 25/07/2023.

Στην ανωτέρω Απόφαση απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων συμπεριλήφθηκαν και οι περιοχές του δάσους Μακρακώμης, Καρακόραχης Σπερχειάδας, Παλαιού Αγίου Νικολάου Σπερχειάδας και Κοκαλάκια Σπερχειάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση