Καύσωνας μέρος 3: 40αρια στη Φθιώτιδα πριν το τελευταίο «καυτό» διήμερο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 07:15 Καύσωνας μέρος 3: 40αρια στη Φθιώτιδα πριν το τελευταίο «καυτό» διήμερο

Μικρή ανάσα πριν τη νέα άνοδο Τρίτη και Τετάρτη…

Στην Πελοπόννησο έδειξε τα δόντια του ο καύσωνας «ΚΛΕΩΝ» τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, καθώς στις υπόλοιπες περιοχές η υποχώρηση της θερμοκρασίας ήταν αισθητή.

Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, 32 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών, ενώ σε 4 από αυτούς η μέγιστη ξεπέρασε τους 42 βαθμούς. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Σπάρτη και ήταν ίση με 42.4 βαθμούς Κελσίου.

Στη Στερεά Ελλάδα, είχαμε και πάλι υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά στη δυτική Στερεά, ωστόσο και στην Ανατολική Στερεά σε Φθιώτιδα και Φωκίδα, τρεις περιοχές ξεπέρασαν και πάλι τους 40ο C!

Στη Μακρακώμη στις 15:40' το θερμόμετρο έδειξε 40.5 °C και στις 16:30' σε Λευκοχώρι Ελάτειας και Άμφισσα έφτασε τους 40.1 °C.

Τέλος στο Καρπενήσι στη Βουτύρω είχαμε τη μεγαλύτερη θερμοκρασιακή διαφορά από πρωί σε μεσημέρι. Ειδικότερα, στις 07:10’ η θερμοκρασία ήταν στους 11,6ο (χειμώνας) και το μεσημέρι έφτασε τους 35,4ο!

Στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, Λαμία αν και ο υδράργυρος έπεσε μόλις στους 28 βαθμούς το πρωί, δεν ξεπέρασε το μεσημέρι τους 36,1 και ήταν μια πραγματική ανάσα ενόψει και του νέου δύσκολου διημέρου (7 ολόκληροι βαθμοί λιγότεροι από το ρεκόρ της Κυριακής).

Για την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιουλίου ο «Κλέων» θα μας απασχολήσει για τελευταία φορά με θερμοκρασίες και πάλι άνω των 42, 43 ακόμη και των 44 βαθμών πριν επανέρθουμε σε σχεδόν φυσιολογικές - για την εποχή - θερμοκρασίες. Από την Τετάρτη μάλιστα, τα μπουρίνια που ήδη απασχόλησαν τη Βόρεια Ελλάδα από την Κυριακή, θα επεκταθούν σταδιακά σε όλη σχεδόν τη χώρα

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση