Καίγονται σπίτια του χωριού Πλατανιστός στην Εύβοια! Αγνοείται κτηνοτρόφος - Τριπλό πύρινο μέτωπο στο νησί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 19:02 Καίγονται σπίτια του χωριού Πλατανιστός στην Εύβοια! Αγνοείται κτηνοτρόφος - Τριπλό πύρινο μέτωπο στο νησί

Καίγεται η Εύβοια! Η φωτιά μπήκε μέσα στο χωριό Πλατανιστός, καίγοντας σπίτια! Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αγνοείται κτηνοτρόφος της περιοχής. Συνολικά, τρεις νέες πυρκαγιές μαίνονται στο νησί. 

Στο χωριό Πλατανιστός του δήμου Καρύστου, μπήκε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας (24.07.2023) η φωτιά, με τις φλόγες να βρίσκονται να τυλίγουν τα πρώτα σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, αγνοείται η τύχη κτηνοτρόφου, ενώ υπάρχουν και πολλά νεκρά ζώα.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο evima.gr και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καρύστου, Δημήτρης Ξυπόλητος, «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, η φωτιά μπήκε στον Πλατανιστό, καίγονται σπίτια αυτή την ώρα. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση, υπάρχουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή».

Μάλιστα, η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το χωριό Μπούρος. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 93 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 32 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Παράλληλα, εξακολουθεί να μαίνεται και η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Κοντοδεσπότι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 4:10 το απόγευμα χωρίς να απειλεί σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει στην κατάσβεση ένα ελικόπτερο.

Τέλος, γύρω στις 6:10 το απόγευμα ξέσπασε νέα φωτιά στη Ριτσώνα, αποτεφρώνοντας ξερά χόρτα και καλλιέργειες.

Στο σημείο επιχειρούν έξι πυροσβεστικά οχήματα με 10 πυροσβέστες.

Η φωτιά έχει κάνει ένα ημικύκλιο και ο άνεμος σπρώχνει νότια και ανατολικά το μέτωπο. Η περιοχή είναι κατάφυτη από ελιές, πεύκα και χαμηλότερη βλάστηση.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι οικισμών ειδοποιούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την Κάρυστο.

Έτσι εντολή εκκένωσης για προληπτικούς λόγους για την περιοχή Άγιοι της Ευβοίας εκδόθηκε από το 112 και ζητά από όσους βρίσκονται εκεί να κατευθυνθούν προς Κάρυστο. Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 στους κατοίκους του χωριού Πλατανιστός. Το μέτωπο είναι μεγαλύτερο των 5 χιλιομέτρων και η φωτιά κατευθύνεται προς Λιβάδι, Καστρί και Πλατύ Γιαλό συμφωνα με το newsit.gr.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε προχωρήσει μερική εκκένωση των οικισμών και υπάρχει ετοιμότητα για να φύγουν και οι υπόλοιποι κάτοικοι εάν οι φλόγες επεκταθούν» υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Ξυπόλητος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση