«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 10:53 «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας»

Για όσους δε λειτουργήσουν… ανθρώπινα, υπάρχουν τα πρόστιμα και οι συλλήψεις…

Νέες αυστηρές συστάσεις από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση (ΠΕΠΥΔ) Στερεάς Ελλάδας προς τους πολίτες για να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, καθώς οι καιρικές συνθήκες μπορούν να μετατρέψουν ακόμη και μια σπίθα σε καταστροφική πυρκαγιά.

Τονίζεται όμως ότι η μη τήρηση των προβλεπόμενων για την πρόληψη και την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα, καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην υπ' αριθ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη.

Μάλιστα σε εφαρμογή της ανωτέρω Πυροσβεστικής Διάταξης, η ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας έχει βεβαιώσει παραβάσεις αλλά έχει προβεί και σε συλλήψεις πολιτών από την αρχή του έτους ως εξής:

  • 61 Χρηματικά Πρόστιμα
  • 22 Συλλήψεις
  • 24 Αυτόφωρες Συλλήψεις

Οφείλουμε να θυμόμαστε ότι «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος Σίμος Ηλ. Αποστόλου.

Επιπλέον, σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο 199 ή στο 112 και δώστε σαφείς πληροφορίες για:

  • την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε
  • το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς
  • την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
  • το είδος της βλάστησης που καίγεται

* Απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

* Διευκολύνετε την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση