Ο Χρήστος Σταϊκούρας για τις πυρκαγιές στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 23:03 Ο Χρήστος Σταϊκούρας για τις πυρκαγιές στη Φθιώτιδα

Η Φθιώτιδα, χθες, δοκιμάστηκε από τον πύρινο εφιάλτη που έπληξε περιοχές της Λαμίας, της Κάτω Τιθορέας, της Αμφίκλειας, του Νέου Μοναστηρίου και της Λευκάδας.

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την οικογένεια του συμπολίτη μας που τραυματίστηκε στην περιοχή της Κάτω Τιθορέας και νοσηλεύεται.

Από την πρώτη στιγμή, ο Χρήστος Σταϊκούρας ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια για την ενίσχυση των εναέριων μέσων που επιχειρούσαν στις εστίες των πυρκαγιών, καθώς και με την Περιφερειακή Αρχή και τις Δημοτικές Αρχές Λαμιέων, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Δομοκού και Μακρακώμης.

Ο Κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε άμεσα και συντονισμένα, και απέτρεψε τα χειρότερα.

Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΥΑΛ, εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στις οικίες που έμειναν χωρίς ρεύμα ή και νερό, λόγω της πυρκαγιάς.

Είμαστε ευγνώμονες στις Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και στους εκατοντάδες εθελοντές που έδωσαν, ασταμάτητα, δύσκολες μάχες με τα πύρινα μέτωπα.

Απόλυτη προτεραιότητα της Πολιτείας, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σε συνέχεια επικοινωνίας του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, αύριο Παρασκευή, και μετά από σχετική έγκριση της Πυροσβεστικής, αναμένεται να έρθει κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής για αυτοψία και καταγραφή ζημιών, ώστε να προχωρήσει άμεσα το πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής για τους πληγέντες συμπολίτες μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση