Νέα Αγχίαλος: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην αποθήκη πυρομαχικών -Οι εφιαλτικές στιγμές μετά την έκρηξη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 08:43 Νέα Αγχίαλος: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην αποθήκη πυρομαχικών -Οι εφιαλτικές στιγμές μετά την έκρηξη Φωτογραφία: Intime

Καλύτερη είναι η εικόνα από τις Μικροθήβες, όπου βρίσκονται οι αποθήκες των πυρομαχικών, το βράδυ της Πέμπτης, μετά τον εφιάλτη με τις εκρήξεις που εκτυλίχθηκε λίγες ώρες νωρίτερα, στη Νέα Αγχίαλο.

Ωστόσο, αναζωπύρωση σημειώθηκε στην περιοχή του Αερινού, όπου η φωτιά καίει με μεγάλη ένταση, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Αστυνομία και πυροσβεστικά φτιάχνουν αντιπυρική ζώνη για να μην ξεφύγει η φωτιά.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η Νέα Αγχιάλος συγκλονίστηκε από αλλεπάλληλες εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η φωτιά έφτασε μέχρι την αποθήκη των πυρομαχικών που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δραματικές στιγμές από την εκκένωση στη Νέα Αγχίαλο

Από εκείνη τη στιγμή στην περιοχή εκτυλίχθηκαν σκηνές που θύμιζαν πόλεμο, καθώς κάτοικοι και ταξιδιώτες άρχισαν να σπεύδουν στη θάλασσα και επιχειρήσεις εκκένωσης διά θαλάσσης ξεκίνησαν αμέσως. Περίπου 440 ιστιοπλόοι, προπονητές και αθλητές συμμετείχαν με φουσκωτά στην επιχείρηση, μεταφέροντας ανθρώπους στο λιμάνι του Βόλου.

Γυναίκες με βρέφη στα χέρια, ηλικιωμένοι και άνθρωποι κάθε ηλικίας, άλλοι κρατώντας τα κατοικίδιά τους και άλλοι κάποια υπάρχοντά τους, επιβιβάστηκαν στα σκάφη.

«Αυτές οι εκρήξεις ήταν πολύ τρομακτικές. Είδαμε κάτι σαν μανιτάρι, αρχίσαμε να ουρλιάζουμε από τον φόβο», είπε μία γυναίκα.

«Ακούσαμε τις εκρήξεις και ήταν το ωστικό κύμα πάρα πολύ δυνατό, έσπασαν τζαμαρίες», ανέφερε ένας άνδρας στην κάμερα του Open.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού, δια θαλάσσης εκκενώθηκαν 133 πολίτες.

Στον Βόλο, περίπου 2.500 άνθρωποι θα φιλοξενηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, ενώ ο δήμος έχει φροντίσει για φάρμακα και φαγητό.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.

Παράλληλα, με μήνυμα του «112», οι Αρχές ανακοίνωσαν ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας 3 χλμ. από το σημείο των εκρήξεων, ενώ ήδη είχε δοθεί εντολή εκκένωσης οικισμών.

Νέα Αγχίαλος: Σοκάρει βίντεο από το «μανιτάρι» της έκρηξης

Και ενώ οι εκρήξεις ήταν συνεχείς, οι κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών κατέγραφαν συγκλονιστικές εικόνες από τις εκρήξεις και τα «μανιτάρια» που υψώνονταν στον ουρανό.

Σε βίντεο φαίνεται η ένταση της έκρηξης, καθώς ένα τεράστιο πύρινο μανιτάρι, ύψους δεκάδων μέτρων, καλύπτει ολόκληρο τον ουρανό.

Απομακρύνθηκαν προληπτικά F-16 από την 111 ΠΜ

Οι Αρχές προχώρησαν σε τμηματική απομάκρυνση των μαχητικών F-16 που βρίσκονται στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΓΕΑ, «στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων ασφαλείας των μέσων και του αεροδρομίου της 111 Π.Μ. δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών προς άλλα αεροδρόμια».

Αρμόδιες πηγές τονίζουν ως προς την απομάκρυνση μαχητικών αεροσκαφών από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ότι πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία, βάσει πρωτοκόλλου, για προληπτικούς λόγους. Η φωτιά βρίσκεται μακριά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Θα ρίξουν ψυκτικό στις αποθήκες των πυρομαχικών

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τις επόμενες ώρες θα πλησιάσουν την αποθήκη πυρομαχικών τα συνεργεία της Πολεμικής Αεροπορίας και της Πυροσβεστικής. Η πρώτη κίνηση από την πλευρά του Πυροσβεστικού Σώματος είναι να εκτοξεύσουν ψυκτικό υγρό προς την αποθήκη, για λόγους ασφαλείας.

Αφού περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες, θα γίνει προσέγγιση ώστε να υπολογιστεί το μέγεθος της καταστροφής.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση