Ιριδίζουσα κηλίδα στον κόλπο του Βαθύκοιλου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 15:53 Ιριδίζουσα κηλίδα στον κόλπο του Βαθύκοιλου

Εστάλη δείγμα στο Γενικό Χημείο του κράτους…

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στον κόλπο του Βαθυκοίλου την Τετάρτη 26 Ιουλίου.

Στην παραλία είχε βγει μία ιριδίζουσα κηλίδα, μήκους περίπου τριάντα μέτρων και πλάτους μερικών εκατοστών, που παρέπεμπε σε πετρελαιοειδές, ενώ η μυρουδιά ήταν κάτι παραπάνω από έντονη.

Ενημερώθηκε το Λιμενικό που έφτασε στο σημείο και πήρε δείγμα από την κηλίδα που έδειξε να είναι αυτοδιασπώμενη, συμβουλεύοντας τους λουόμενους να μην κολυμπήσουν στην περιοχή.

Επειδή πρόκειται για κλειστή θαλάσσια περιοχή, εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο υλικό παρασύρθηκε από τα ρεύματα και εγκλωβίστηκε στο σημείο, ενώ στη συνέχεια απορροφήθηκε στην παραλία χωρίς άλλα προβλήματα.

Τα αποτελέσματα θα δείξουν για τη σύνθεση της κηλίδας, η οποία λόγω και του νερού που περιείχε θα μπορούσε να είναι και σεντινόνερα από κάποιο σκάφος χωρίς να αποκλείεται όμως κάποια διαρροή καυσίμου στην πλήρωση μηχανής.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση