Φθιώτιδος Συμεών: «Επενδύουμε στην παιδεία και στον πολιτισμό»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 10:52 Φθιώτιδος Συμεών: «Επενδύουμε στην παιδεία και στον πολιτισμό»

Χιλιάδες κόσμου, φορείς, άρχοντες και άνθρωποι κάθε ηλικίας από όλη την Φθιώτιδα, πλημμύρησαν τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, το παραθαλάσσιο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας και στην ανοιχτή αγκαλιά και πατρική αγάπη του πνευματικού τους πατέρα, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, για να χαρούν όλοι μαζί και να γιορτάσουν πνευματικά και οικογενειακά στην ανοιχτή θερινή, μεγάλη γιορτή της Ιεράς Μητροπόλεως αφιερωμένη στις εκπαιδευτικές δομές της, λίγο πριν τη νηστεία του Δεκαπενταυγούστου.

  Από νωρίς το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών υποδεχόταν τους συμμετέχοντες στην είσοδο του Κατασκηνωτικού Κέντρου και τους καλωσόριζε ενώ ο ίδιος προσωπικά επέδιδε τον έπαινο της τοπικής Εκκλησίας στους συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά και κατηχητικά προγράμματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

  Οι συμμετέχοντες εκτός από τις εγκαταστάσεις του καταπράσινου, δροσερού και πανέμορφου Κατασκηνωτικού Κέντρου, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να θαυμάσουν έργα τοπικών καλλιτεχνών, εικαστικών εργαστηρίων και φορέων αλλά και να ενημερωθούν για διάφορες δράσεις φορέων και συλλόγων του τόπου, ενώ τα παιδιά εκτός από τα γήπεδα συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά και διαδραστικά προγράμματα από ειδικούς συνεργάτες της Μητροπόλεως. 

 Το 1ο Θερινό Φεστιβάλ της Ιεράς Μητροπόλεως είχε ένα μικρό αφιέρωμα και στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και μουσικού Γιάννη Μαρκόπουλο, ενώ οι καθηγητές και οι μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» ερμήνευαν τραγούδια του μεγάλου αυτού μουσικού εις μνήμην του.

 Η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στο κατάμεστο και ολυμπιακών προδιαγραφών γήπεδο ποδοσφαίρου του Κατασκηνωτικού Κέντρου, ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή όταν μικροί μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Άγιος Εφραίμ» προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο λουλούδια συνοδευόμενα από ένα γλυκό «ευχαριστώ» για όλα όσα η αγάπη και η φροντίδα του προσφέρει σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά της Φθιώτιδος. 

 Το 1ο Θερινό Φεστιβάλ της Μητροπόλεως παρουσίασε η Καθηγήτρια του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» κ. Φωτεινή Περώνη.

 Ο κ. Συμεών αρχικά, παρεκάλεσε την ορχήστρα, τον Διευθυντή του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ και τους καθηγητές και μαθητές να χαρίσουν στους χιλιάδες παρευρισκομένους το τραγούδι που συγκίνησε πρόσφατα και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, αφιερωμένο στον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε την βράβευση με σημαντικές οικονομικές υποτροφίες των αποφοίτων και επιτυχόντων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως, των μαθητών και μαθητριών του Ωδείου και του Προτύπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», οι οποίοι και πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πατρίδος μας, ενώ στα παιδιά που εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσικών Σπουδών, ο κ. Συμεών επέδωσε το βραβείο «Γιάννης Μαρκόπουλος», χρηματικές υποτροφίες της τοπικής Εκκλησίας για τις σπουδές τους, καθώς και επαίνους. 

 Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευχαρίστησε τους χιλιάδες παρευρισκομένους για την αγάπη τους και την τιμητική παρουσία τους στο κάλεσμα της Μητροπόλεως σε αυτή την πρώτη μεγάλη γιορτή της τοπικής Εκκλησίας και ολόκληρης της Φθιώτιδος, αλλά ευχαρίστησε και όλους όσους στηρίζουν με την προσφορά τους και την εμπιστοσύνη τους το εκπαιδευτικό έργο όλων των δομών της τοπικής Εκκλησίας, ενώ αναφέρθηκε με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη στον μακαριστό προκάτοχό του, Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό, ο οποίος το 1961 μαζί με τους ιερείς της Μητροπόλεως ξεκίνησαν με τα χέρια τους να χτίζουν αυτό το παραθαλάσσιο Κατασκηνωτικό Κέντρο, το οποίο 62 χρόνια προσφέρει ανελλιπώς χαρά, φιλοξενία και αγάπη σε εκατομμύρια παιδιά. 

Δείτε βίντεο με όσα χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Συμεών:

Ακολούθησε χορός και τραγούδι από την υπέροχη ορχήστρα των μουσικών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ όλοι απόλαυσαν παραδοσιακές Ρουμελιώτικες γεύσεις. 

Φθιώτιδος Συμεών: «Επενδύουμε στην παιδεία και στον πολιτισμό»

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου & Χρήστος Καπούλας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση