Οι δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Ιούλιο 2023

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 11:37 Οι δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Ιούλιο 2023

Με κύριους άξονες προτεραιότητας τη συμμετοχή σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς και την παροχή υποστήριξης σε ωφελούμενους σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, ολοκληρώθηκε το έργο του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λαμία, τον Ιούλιο του 2023.

Το προσωπικό θεραπείας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησε εξορμήσεις στη Χαλκίδα και σε απομακρυσμένες περιοχές του Νομού Φθιώτιδας για την υποστήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης προκειμένου να παρέχει εξατομικευμένη θεραπεία.

Επιπλέον, στελέχη της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρέθηκαν στη Γλύφα Φθιώτιδας, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γλύφας κ. Στέργιο Παπακωνσταντίνου. Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ευχαριστεί θερμά τον κ. Παπακωνσταντίνου για την παραχώρηση χώρου στις εγκαταστάσεις της Τοπικής Κοινότητας, προκειμένου το προσωπικό του θεραπευτικού προγράμματος να πραγματοποιήσει συναντήσεις με εξυπηρετούμενους του Φορέα.

Με γνώμονα όχι μόνο την απεξάρτηση αλλά και την επανένταξη των ατόμων που λαμβάνουν υπηρεσίες από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, οργανώθηκαν στο χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία σεμινάρια μαγειρικής, ώστε οι ωφελούμενοι να καλλιεργήσουν δεξιότητες χρήσιμες για την αυτονόμησή τους και την ενίσχυση της δημιουργικότητάς τους.

Τέλος, γόνιμη ήταν η συνεργασία του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος κ. Συμεών, καθώς τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ βρέθηκαν στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης στην περιοχή Καινούργιο Φθιώτιδας, όπου πραγματοποίησαν δράση πρόληψης για τις εξαρτητικές συμπεριφορές σε έφηβους που διέμεναν στις κατασκηνώσεις.

Την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συμμετείχε στο 1ο Θερινό Φεστιβάλ της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος στο Καινούργιο, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις υπηρεσίες που παρέχει το ΚΕΘΕΑ στη Στερεά Ελλάδα.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση