Κράτησε τα σκήπτρα της πιο ζεστής περιοχής η Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 09:30 Κράτησε τα σκήπτρα της πιο ζεστής περιοχής η Φθιώτιδα

Ξεπέρασε τους 40 και πάλι η θερμοκρασία…

Ξεπέρασε τους 40 °C  η θερμοκρασία την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023, με την μέγιστη τιμή της να καταγράφεται στη Στυλίδα Φθιώτιδας (40.3 °C).

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο 24ωρο ο υδράργυρος στην ίδια περιοχή είχε σταματήσει στους 41 βαθμούς.

Όπως αποκαλύπτουν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ακολούθησαν σε ζέστη - και πάλι - οι περιοχές στον βόρειο Έβρο (!), ενώ η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 °C σε 182 από τους 482 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~38%).

Δείτε πίνακα:

Επιπλέον, υψηλές τιμές αισθητής θερμοκρασίας (Heat index), και επομένως έντονη δυσφορία, καταγράφηκαν σε περιοχές όπου συνδυάστηκαν οι υψηλές θερμοκρασίες με την αυξημένη υγρασία. Η υψηλότερη αισθητή θερμοκρασία σημειώθηκε στο Μακροχώρι Βέροιας (47.1 °C) και ακολούθησε ο Ισθμός της Κορίνθου (44.3 °C).  Στο σχετικό πίνακ και πάλι η Φθιώτιδα με το αίσθημα ζέστης στην Αγία Τριάδα Μώλου (43,7) και στην Τραγάνα (43,4)  να χτυπά κόκκινο

Σε 331 από τους 482 ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~69%) η αισθητή θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 °C.

Πίνακας:

Στη Λαμία όπως και την Πέμπτη (3/8) ο υδράργυρος έφτασε ακριβώς τους 36,4 βαθμούς στις 16:10’. Ανάλογες συνθήκες θα επικρατήσουν και το Σάββατο 5 Αυγούστου αν και από το απόγευμα ο καιρός χαλάει από τη δυτική Ελλάδα.

Για την περιοχή μας προβλέπονται μόνο αραιές νεφώσεις από το απόγευμα, ωστόσο από την Τρίτη (8/8) και με την υποχώρηση της θερμοκρασίας σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα έχουμε και περισσότερα σύννεφα και μικρή πιθανότητα βροχής. Ίδωμεν…

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση