Στα «πορτοκαλί» και πάλι η Φθιώτιδα και σχεδόν όλη η Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 20:05 Στα «πορτοκαλί» και πάλι η Φθιώτιδα και σχεδόν όλη η Στερεά

Σε εφαρμογή το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές…

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για την Κυριακή, 6 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για το μεγαλύτερο μέρος της Φθιώτιδας και γενικότερα της Περιφέρειας Στερεάς.

Ειδικότερα, στο «πορτοκαλί» (κατηγορία κινδύνου «4») είναι όλοι οι δήμοι πλην του Δήμου Μακρακώμης (κατηγορία κινδύνου «3»), ενώ για την Περιφέρεια Στερεάς είναι επίσης εκτός η νότια Εύβοια και ο δήμος Δωρίδας. Στην κατηγορία κινδύνου «2» είναι η Π.Ε. Ευρυτανίας.

Ας δούμε όλες τις περιοχές που είναι στα πορτοκαλί:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)

Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων, ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ Ηρακλείου)

Συνεπώς, εφαρμόζεται το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, σε μερική επιφυλακή  τίθεται το πυροσβεστικό προσωπικό των ανωτέρω Περιφερειών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

Γι ατην ΠΕ Φθιώτιδας αφορά περιοχές αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αταλάντης και Λαμιέων από τη 12η βραδινή της 05/08/2023 έως τη 12η βραδινή της 06/08/2023.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση