«Έφυγε» ο Λαμιώτης δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντίνου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 08:16 «Έφυγε» ο Λαμιώτης δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντίνου

Το αντίο του συναδέλφου - συγγραφέα και φίλου του, Χρήστου Μούλια.

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντίνου, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας.

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ασκήθηκε στο δικηγορικό γραφείο του Αχιλλέα Παπαλουκά. Υπήρξε Δικηγόρος, ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Με τη γυναίκα του Εύη απέκτησαν τρία παιδιά, τον Γιάννη, τον Δημήτρη και την Έφη και τέσσερα εγγόνια.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη (09/08/2023) στις 11:00' το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, στα Γαλανέικα Λαμίας.

Διαβάστε το "αντίο" του φίλου του Χρήστου Μούλια, ο οποίος είναι επίσης Δικηγόρος και Συγγραφέας.

«Γιώργο, παρότι ήμουνα από καιρό ενήμερος για την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας σου, ο θάνατός σου, που μου τον ανήγγειλε ο αγαπητός μου Δημήτρης, είναι ένα γεγονός που με λύπησε και έγινε αφορμή να ανασύρω στη μνήμη μου τη μακρά φιλική πορεία μας, από το 1967 που γνωριστήκαμε, ως πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ήταν τότε που κάναμε όνειρα και πιστεύαμε ότι μπορούμε να συμβάλλουμε να γίνει ο κόσμος καλύτερος.

Ακολουθήσαμε παράλληλους δρόμους, εσύ δικηγόρος στη Λαμία και εγώ στην Πάτρα και έκτοτε η φιλία μας ήταν αδιατάρακτη. Τώρα τη φιλία μας την διαδέχεται η μνήμη, διότι Γιώργο μου, όπως λέει και ο ποιητής "γεννηθήκαμε για τη στερνή πνοή". Εκείνο που εκτίμησα από την πρώτη στιγμή που σε γνώρισα και αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο του μακρόβιου δεσμού μας, ήταν οι αρετές σου, χάρις στις οποίες τώρα που έκλεισε ο κύκλος της επίγειας ζωής σου, κληροδοτείς στους ζώντες "αγαθή" μνήμη. Εργατικός, υπεύθυνος, ευγενικός, αξιοπρεπής, ευχάριστος στις συναναστροφές σου, συγκροτημένος, κοινωνικά καλλιεργημένος και ευπροσήγορος είναι μερικές από τις αρετές σου για τις οποίες θα σε θυμόμαστε. Η δικηγορία ήταν για εσένα επάγγελμα και κοινωνικό λειτούργημα και άφησες ανεξίτηλο στίγμα στην κοινωνία της Λαμίας. Με πολύ κόπο και θυσίες ξεκίνησες από την Κάτω Τιθορέα και επάξια κατάκτησες επίζηλη θέση στην δικηγορική κοινότητα της Λαμίας που πρέπει να σεμνύνεται για την προσφορά σου. Με την κοινωνική ευαισθησία που σε διέκρινε, δεν έμεινες στο στείρο επαγγελματισμό. Προσέφερες στην κοινωνία και συμπαραστάθηκες με ανθρωπιά σε όσους προσέφυγαν στις υπηρεσίες σου.

Αλλά δεν υπήρξες μόνο ένας έντιμος θεμιστοπόλος, υπήρξες και ένας καλός οικογενειάρχης που αφήνει στους οικείους του μια σεβαστή παρακαταθήκη. Η απώλειά σου γι' αυτούς είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη, αλλά θα πρέπει να τους παρηγορεί το αποτύπωμά σου στην κοινωνία της Λαμίας και της περιοχής της.

Ως στενός φίλος σου και φίλος της οικογένειάς σου θέλω να εκφράσω και από εδώ, τα θερμά μου συλλυπητήρια στη στοργική σύζυγό σου Εύη, που σου συμπαραστάθηκε σε όλη σου τη ζωή, αναγνωρίζοντας και συμμεριζόμενη τις εντάσεις του ωραίου αλλά και άχαρου και αχάριστου πολλές φορές επαγγέλματός μας και στάθηκε δίπλα σου αγόγγυστα μέχρι το τέλος σου, στα αγαπημένα σου παιδιά, το Γιάννη, το Δημήτρη και την Έφη, εκλεκτούς συναδέλφους, που συνεχίζουν επάξια τον επιστημονικό δρόμο που άνοιξες, για τα οποία θα πρέπει να νιώθεις γαλήνη εκεί που βρίσκεσαι τώρα και στα αγαπημένα σου εγγόνια, την Ασημίνα, το Γιώργο, την Μαρία –Ελένη και την Κατερίνα, που σε υπεραγαπούσαν αλλά έχουν μείνει με τον καημό ότι δεν πρόφτασαν να σου πουν όλα όσα ήθελαν.

Καλό ταξίδι Γιώργο και είμαι βέβαιος ότι η ψυχή σου "εν αγαθοίς αυλίζεται" διότι πάντα ήσουν άνθρωπος με καλές προθέσεις.»

Χρήστος Αθαν. Μούλιας
Δικηγόρος
Πάτρα

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση