Φθιώτιδα: Μέχρι 36 βαθμούς ο υδράργυρος - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 21:13 Φθιώτιδα: Μέχρι 36 βαθμούς ο υδράργυρος - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Ποιες περιοχές έχουν τις πλέον δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες για την Τετάρτη 9 Αυγούστου…

Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα επέστρεψαν σε όλη τη χώρα οι θερμοκρασίες μετά την πολυήμερη δοκιμασία με τον καύσωνα.

Στη Φθιώτιδα, ήταν αυτή τη φορά η δεύτερη μεγαλύτερη θερμοκρασία, καθώς στη Στυλίδα ο υδράργυρος σταμάτησε στους 36 βαθμούς, ενώ στο Κρανίδι στους 36.1.

36 βαθμούς είχαμε το μεσημέρι και στο Χαροκόπειο - Καλλιθέα.

Πάντως παρά το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες υποχώρησαν αισθητά, ο κίνδυνος πυρκαγιάς αυξήθηκε και ειδικά η ευκολία ανάφλεξης και η ταχύτητα εξάπλωσης και αφορά το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας ανάμεσά τους και τη Φθιώτιδα.

Δείτε ενδεικτικά τους δύο πίνακες, που προκύπτουν από την ανάλυση των μετρήσεων του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Δείτε και ένα χάρτη για την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023, με τις περιοχές με τις πλέον δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες όπως την Αττική, τη Βοιωτία τη Νότια Φωκίδα, την Εύβοια, την Ανατολική Αργολίδα, την Ανατολική και Νότια Λακωνία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τη Σάμο, την Ικαρία, τη Χίο, τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, τη Θάσο, τις Σποράδες και τοπικά σε τμήματα της Ροδόπης, του Έβρου και της Χαλκιδικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση