Οι μωβ κάδοι έφτασαν στο δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 00:08 Οι μωβ κάδοι έφτασαν στο δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας

Για την ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων, ενημερώνει τους δημότες η Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή, καθώς ξεκίνησε και στο δήμο της, με την τοποθέτηση σε κεντρικά σημεία των Κοινοτήτων Αμφίκλειας, Ελάτειας, Ζελίου, Κάτω Τιθορέας, Παλαιοχωρίου και Τιθορέας, των ειδικών μωβ κάδων.

Στους συγκεκριμένους ειδικούς κάδους μπορείτε να τοποθετείτε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, παλιά ενδύματα και υποδήματα, λευκά είδη, κουβέρτες, αξεσουάρ όπως τσάντες, κασκόλ, ζώνες, κ.α. καθώς και λούτρινα και πλαστικά παιχνίδια, τα οποία θα συλλέγονται, μεταφέρονται, επαναχρησιμοποιούνται και ανακυκλώνονται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, από τη διαχειρίστρια εταιρεία East - West Greece.

«Προσοχή! Στους μωβ κάδους ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ σκουπίδια, χαρτί, γυαλί και πλαστικό. Γι' αυτά υπάρχουν οι πράσινοι και μπλε κάδοι αντίστοιχα όπως και οι μπλε κώδωνες. Όλα τα προϊόντα να τοποθετούνται ΕΝΤΟΣ του μωβ κάδου!», υπογραμμίζει η κα Στιβακτή και καταλήγει:

«Με την υλοποίηση του καινοτόμου αυτού προγράμματος προκύπτουν πολλά οφέλη τόσο για τον Δήμο όσο και για τους δημότες μας, αφού μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων, εξοικονομούνται πόροι και καλλιεργείται η περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

»Ενισχύουμε την ανακύκλωση στον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας και προωθούμε δράσεις με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Άλλωστε ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν, εξαρχής, μία εκ των προτεραιοτήτων μας και συνεχίζουν να βρίσκονται υψηλά στην ανανεωμένη ατζέντα μας».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση