Πυρκαγιά στη Σκιάθο - Πρόλαβαν τα χειρότερα (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 13:35 Πυρκαγιά στη Σκιάθο - Πρόλαβαν τα χειρότερα (ΦΩΤΟ)

Από βραχυκύκλωμα σε κολώνα φωτισμού πιθανότατα η εστία…

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου 2023 και ώρα 06:15 στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου για πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε περιοχή της Πούντας σε κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο σύμφωνα με το skiathoslife.gr, επιχείρησαν 5 πυροσβεστικά οχήματα με 15 άντρες και 8 άντρες πεζοπόρων, ενώ στην περιοχή βρέθηκαν οχήματα του Δήμου Σκιάθου και της Πολιτικής Προστασίας εθελοντές πολίτες, εθελοντές της πυρασφάλειας, της ΕΟΔ, ο Δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Γιαννίτση.

Πάνω από το σημείο πέταξαν αρχικά δύο καναντέρ ενώ συνέχεια στις ρίψεις έκανε το ένα, αφού ήδη τα μέτωπα της πυρκαγιάς είχαν οριοθετηθεί.

Η κατάσβεση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ανέμων που έκανε την κατάσβεση δύσκολη αφού οι καύτρες με τις πευκοβελώνες μετέφεραν τα μέτωμα σε διάφορα σημεία. Η άμεση επέμβαση και η συνεργασία όλων των δυνάμεων της περιοχής απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ στις 09:00 η φωτιά είχε σβήσει ολοκληρωτικά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε κολώνα φωτισμού της ΔΕΔΔΗΕ και αμέσως εξαπλώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων. Προανάκριση για τα αίτια διενεργεί το ΠΚ Σκιάθου.

Στην περιοχή της Πούντας παραμένουν οχήματα και άντρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου για τυχόν αναζωπύρωση.

Δείτε βίντεο:

Νίκος Τζούμας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση