Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά σε Βοιωτία και Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 10:56 Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά σε Βοιωτία και Εύβοια

Εκτός από την απώλεια ενός ανθρώπου έχουν καταγραφεί καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες…

Με το πρώτο φως της ημέρας και μετά από μια δύσκολη νύχτα, τα πρώτα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, έπιασαν δουλειά πάνω από τις πυρκαγιές σε Ψαχνά Ευβοίας, Πρόδρομο και Ταρσό Βοιωτίας.

Η εικόνα στο μέτωπο των Ψαχνών έχει βελτιωθεί ειδικά στο κομμάτι πίσω από το Πανεπιστήμιο από όπου ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης στις 10:00’ το πρωί της Δευτέρας (21/8).

Στα μέτωπα ενεργούν 92 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 19 Γάλλων πυροσβεστών και 30 οχήματα, 17 υδροφόρα οχήματα και 18 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και μηχανήματα των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων.

Στον Πρόδρομο Βοιωτίας, όπου θρηνήσαμε και την απώλεια του 80χρονου κτηνοτρόφου, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, οι καταστροφές όμως είναι μεγάλες σε ποιμνιοστάσια και ελαιώνες, αλλά και σπίτια.

Ακόμη χειρότερα έγιναν τα πράγματα στη Βοιωτία το απόγευμα της Δευτέρας από το ξέσπασμα νέας πυρκαγιάς πίσω από το εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος στα Άσπρα Σπίτια. Οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ένα τεράστιο μέτωπο σε πλαγιές με πολύ χαμηλή βλάστηση, ενώ οι φλόγες απειλούσαν κατοικημένες περιοχές.

Τα μηνύματα του 112 έφταναν στους κατοίκους της περιοχής που τους καλούσαν να εκκενώσουν αρχικά δύο χωριά Ταρσός και Καρυώτη και στη συνέχεια άλλα 2 ‘Αγιος Αθανάσιος και Παναγιά Καλαμιώτισσα.

Αυτή την ώρα, η πυρκαγιά στην περιοχή του Κυριακίου είναι σε πλήρη εξέλιξη με πολλές διάσπαρτες εστίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση