Πως σώθηκε ο Όσιος Λουκάς (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 08:29 Πως σώθηκε ο Όσιος Λουκάς (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Πως ο Μητροπολίτης Γεώργιος έσβηνε φωτιές μαζί με την 7η ΕΜΑΚ και τους υπόλοιπους πυροσβέστες…

Η Βοιωτία είναι η περιοχή από τη Στερεά Ελλάδα που δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλη, από την πύρινη λαίλαπα που έχει βαλθεί να κάψει ότι πράσινο και όμορφο διαθέτει η πατρίδα μας.

Πριν από ένα 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν πραγματική μάχη για να σωθεί η ιστορική Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά, ένα παγκόσμιο σύμβολο (μνημείο της UNESCO), πηγή ζωής και ελπίδας.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρέθηκε και η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία, που βοήθησαν τους συναδέλφους τους από τη Βοιωτία στα πολλαπλά μέτωπα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή από το Στείρι μέχρι τον Ελικώνα.

Ειδικά όμως στην περίπτωση της Μονής οι δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ ήταν από την πρώτη μέχρι την τελευταία  φλόγα εκεί.

Εκεί μαζί με τον Μητροπολίτη Γεώργιο που με ένα λάστιχο όλη την ώρα βοηθούσε όσο μπορούσε τους πυροσβέστες στο δύσκολο έργο τους.

Και τελικά κατάφεραν να σώσουν αυτό που κάποια στιγμή έμοιαζε αδύνατο…

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση