Στα 900 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου και στην 5η θέση στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 07:53 Στα 900 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου και στην 5η θέση στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σύμφωνα με την «Κατάταξη της Σαγκάης»…

Ανακοινώθηκε από τον ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό οργανισμό ShanghaiRanking Consultancy, η Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (AcademicRanking of World Universities -ARWU), γνωστή και ως «Κατάταξη της Σαγκάης».

Με βάση τα αποτελέσματα της Κατάταξης, ένα ελληνικό Πανεπιστήμιο βρίσκεται στα τετρακόσια κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και συνολικά έξι ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των 1000 καλύτερων του κόσμου.

Κορυφαίο Ελληνικό Πανεπιστήμιο αναδεικνύεται για άλλη μια χρονιά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (θέσεις 301-400).

Ακολουθούν στις θέσεις 501-600 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Πατρών στις θέσεις 701-800, και τo Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις θέσεις 801-900.

Τονίζεται ότι αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία τόσο για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όσο και για τα υπόλοιπα πέντε ελληνικά Πανεπιστήμια η συμπερίληψη τους στον πίνακα κατάταξης της Σανγκάης (ARWU).

Με δεδομένο ότι δραστηριοποιούνται παγκοσμίως 31.097 Πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι στο 2,9% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως.

Κυριαρχία των Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και του Χάρβαρντ

Τα Πανεπιστήμια από τις Ηνωμένες Πολιτείες κυριαρχούν στη φετινή κατάταξη, με 8 πανεπιστήμια μεταξύ των κορυφαίων 10, 38 Πανεπιστήμια μεταξύ των κορυφαίων 100, 120 Πανεπιστήμια μεταξύ των κορυφαίων 500 και 187 Πανεπιστήμια μεταξύ των κορυφαίων 1000.

Η Κίνα διαθέτει 214 πανεπιστήμια που κατατάσσονται στα Top 1000, 98 Πανεπιστήμια στα Top 500, και 11 στα κορυφαία 100.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει 64 Πανεπιστήμια στα Top1000 πανεπιστήμια, με 38 από αυτά στα Top 500, 8 στα Top 100 και 2 Πανεπιστήμια στα 10 καλύτερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται το Χάρβαρντ, για 21η συνεχόμενη χρονιά, και ακολουθεί το Στάνφορντ. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), ενώ στην 4η θέση συναντάμε το πρώτο μη Αμερικανικό και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, αυτό του Κέιμπριτζ. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας και στην έκτη θέση το Πρίνστον. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Κολούμπια, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας, και στη 10η θέση το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση