Με επιτυχία ξεκίνησε το Ζ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Νεότητος στην παραλία της Λοκρίδος (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 10:27 Με επιτυχία ξεκίνησε το Ζ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Νεότητος στην παραλία της Λοκρίδος (ΦΩΤΟ)

Θα διαρκέσει 4 ημέρες και φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας.

Το δελτίο τύπου:

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι εργασίες του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος, το οποίο θα διαρκέσει επί τετραήμερο και φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. 

Οι εργασίες του Συνεδρίου διεξάγονται στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

Τους 110 Συνέδρους, Υπευθύνους Ιερείς Νεότητος και στελέχη Νεότητος,  εκπροσώπους των κατά τόπων Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα και αγάπη ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, στους όμορφους παραθαλάσσιους χώρους του Κατασκηνωτικού Κέντρου στο Καινούργιο Λοκρίδος. 

Η εναρκτήριος συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στον ειδικό συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου «Γαλήνη» του Ομίλου «MITSIS» στην λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, παρουσία του Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος, ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τον Β΄, καθώς και των ομόρωνΣεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου και Καρπενησίου κ. Γεωργίου, ως και του οικοδεσπότη Μητροπολίτου, Φθιώτιδος κ. Συμεών. 

Ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Μπόγρης παρουσίασε το θέμα του Συνεδρίου ««Η βία ως ανθρωπολογικό πρόγραμμα. Η Ορθόδοξη θεώρηση» ενώ ανέγνωσε το πατρικό μήνυμα του Μακαριωτάτου.

Ο Μακαριώτατος στο μήνυμά του τόνισε: 

«Με απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιείται για μια άλλη χρονιά η Πανελλήνια Συνάντηση των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Στελεχών Νεότητος των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας μας, με σκοπό την επιμόρφωση των στελεχών μας, σε θέματα, τα οποία συνδέονται με την κατηχητική διακονία των παιδιών μας και των εφήβων, την γνωριμία και την επικοινωνία των Συνέδρων μεταξύ σας, την ανάπτυξη του διαλόγου και την ανταλλαγή απόψεων.

Το φετινό Συνέδριο θα μελετήσει και θα ασχοληθεί με ένα καίριο θέμα των ημερών μας και των κοινωνιών μας: «Η βία ως ανθρωπολογικό πρόγραμμα. Η Ορθόδοξη θεώρηση». Μέσα από τις εισηγήσεις των εκλεκτών προσκεκλημένων και τα πορίσματα των ομάδων εργασίας που θα πραγματοποιηθούν, πολλές πτυχές του προβλήματος θα φωτισθούν υπό το πρίσμα της Ορθοδοξίας θεολογίας και ανθρωπολογίας.

Σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη και εύπλαστη κοινωνική πραγματικότητα, η βία αποτέλεσε παράγοντα εξέλιξης και μετασχηματισμού των καταστάσεων, που ως πρόσφατα θεωρούσαμε δεδομένες. Η έξαρση της βίας σε όλες τις μορφές της αποτελεί σήμερα ένα γεγονός, το οποίο στο πλαίσιο της νεωτερικότητας που διαμορφώθηκε πάνω στην κοινωνία του ρίσκου, μπορεί να δράσει καταλυτικά, ανατρέποντας τις ισορροπίες σε κάθε πτυχή του συγχρόνου βίου, από την καθημερινότητα στην γειτονιά, το σχολείο και τους χώρους εργασίας, έως την πολιτική και την θρησκεία. Με δεδομένο το γεγονός, ότι η βία δεν αποτελεί σύγχρονο, αλλά διαχρονικό κοινωνικό πρόβλημα, που συνεχώς αποκτά νέα προσωπεία, η Εκκλησία έχει κληθεί πρακτικά και όχι θεωρητικά να την αντιμετωπίσει στο πεδίο της κοινωνικής δράσης, αναγνωρίζοντας ότι η αντι-βία αποτελεί θεμελιώδη χριστιανική επιταγή και μία εκ των βάσεων διδασκαλίας του Σωτήρας μας Χριστού και των Πατέρων της Εκκλησίας.

Χρέος των ορθοδόξων είναι, αντλώντας από τον πλούτο της Παραδόσεως, των βιωμάτων και των αρχών της Ορθοδοξίας, να συμμετάσχουν στην οικουμενική προσπάθεια αναζητήσεως των ενδεδειγμένων λύσεων προς την κατεύθυνση για την επικράτηση δικαιοσύνης, ειρήνης, ευαγγελικής αγάπης και συναλληλίας. Ο Χριστιανός άνθρωπος και η βία είναι ασύμβατα μεταξύ τους. 

Τα ποικίλα φαινόμενα ψυχολογικής και σωματικής βίας θεωρούνται απολύτως απαράδεκτα και τα καταδικαστέα σύμφωνα με την Αγία Γραφή, την εκκλησιαστική μας παράδοση και την χριστιανική ηθική γενικότερα. Και τούτο διότι είναι αδύνατον να συνυπάρξει η βία με την αγάπη, αφού στην βία εμφωλεύουν η κακότητα, ο εγωισμός και ο θάνατο, ενώ στην αγάπη ακτινοβολεί το φέγγος του ουρανού, η ταπείνωση, η χαρά και η ειρήνη του Θεού. 

Εάν: «ὀ Θεοςἀγάπηἐστί, και ὁ μένωνἐντῇἀγάπῃἐντῷΘεῷ μένει και ὁ Θεός ἐναὐτῷ» (Α’ Ἰωαν. 4, 16), τότε ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί βία εναντίον του συνανθρώπου, δεν έχει ως κίνητρο την αγάπη και την ελευθερία του Θεού, αλλά το μίσος, την εκμετάλλευση και την ασυδοσία. 

Γι’ αυτό, ας συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας, η οποία αμαυρώνει τον πολιτισμό, κάνει τον άνθρωπο απάνθρωπο, καταργεί τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια  και μάχεται την ίδια την ζωή. 

Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, με την βαθειά πείρα τους και την γνώση της ανθρώπινης ψυχής, θεωρούν ότι η βία, η καταστροφικότητα, η αχαλίνωτη συμπεριφορά, συχνά, είναι απότοκα της υπερηφάνειας και κατ΄επέκτασιν του θυμού και της οργής: «Θυμοῦεἰσι πάθη, ὀργή, πικρία, κραυγή, ὀξυχολία, θράσος, τύφος, ἀλαζονεία, καίεἴ τι ἕτερον», τονίζει ο Άγιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης.

Ο χριστιανός που ακολουθεί τον δρόμο του Χριστού δεν είναι δυνατό να συμφωνεί με καμιά μορφή βίας. Όχι επειδή επιθυμεί να συντηρήσει ή συμφωνεί με την κρατούσα τάξη πραγμάτων, αλλά ακριβώς ένεκα της βαθειάς και ριζικής διαφωνίας τους. Σωστότερα, η χριστιανική θεωρία και πρακτική έχει μία ανθρωπολογική αφετηρία, τελείως από αυτήν που επικαλούνται οι διάφοροι πολιτικοί ή κοινωνικοί μεταρρυθμιστές. Ο χριστιανός δεν βλέπει γύρω του φίλους και εχθρούς, αλλά αδελφούς του Χριστού, άξιους της αγάπης του και της προσευχής του. 

Βλέπει περισσότερο από τον καθένα την αδικία, την καταπίεση, απανθρωπιά. Μόνο που δεν σταματά στην επιφάνεια, αλλά προχωρεί στο βάθος της ψυχής για να βρει τα αίτια και τον τρόπο αλλαγής. Γι΄αυτό, αντιτίθεται σε κάθε μορφή βίας που μεταβάλει τον άνθρωπο σε μέσο, που αδιαφορεί για την ψυχή του, που τον δηλητηριάζει με το μίσος και την διχόνοια. Σκοπός του χριστιανισμού, άλλωστε, δεν είναι να αλλάξει το περίβλημα, αλλά το βάθος του κόσμου με την προοδευτική προσαρμογή του στον κόσμο του Χριστού.

Συμπερασματικά, λοιπόν, θα λέγαμε πως ο χριστιανισμός αντιτίθεται όχι μόνο στο έγκλημα και την τρομοκρατία, αλλά σε κάθε μορφή βίας, από σεβασμό και αγάπη στον άνθρωπο. Το «όχι» του χριστιανού στην βία, δεν είναι εξάλλου πρόσχημα για βόλεμα και απομόνωση από τα κοινά, αλλά αφετηρία για ένα διαρκές πνευματικό «παρών» σε όλα τα καυτά προβλήματα της εποχής και του τόπου του.  Είναι η καθημερινή παρουσία του στον κοινωνικό χώρο, η συνεχής διαμαρτυρία του για περιφρόνηση του ανθρώπου, η αγωνία του για την πορεία του κόσμου. 

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στον Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος,           Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο, για την πρωτοβουλία αυτή, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος με πολλή αγάπη και χαρά φιλοξενεί το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Στελεχών Νεότητος των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τους εκλεκτούς ομιλητές του Συνεδρίου, τον Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο Μπόγρη και όλους όσους κοπίασαν για την άρτια διεξαγωγή του Συνεδρίου. 

Εύχομαι ο Τριαδικός Θεός να ευλογήσει τις εργασίες του Συνεδρίου, επιδαψιλεύοντας την Χάρη Αυτού σε όλους τους συμμετέχοντες κατά την διακονία τους στην κατά Θεόν διαπαιδαγώγηση των νέων μας».

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο οποίος και ευχαρίστησε εκ καρδίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών για την αρχοντική φιλοξενία του Συνεδρίου και την αγάπη προς όλους τους συνέδρους, τους ομιλητές, αλλά και όλους τους συνεργάτες κληρικούς και λαϊκούς της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, οι οποίοι εργάστηκαν αόκνως για την διαξαγωγή του εν λόγω Συνεδρίου, ενώ συνεχάρη με επαινετικά λόγια αγάπης και τον Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Αρχιμ. π. Πολύκαρπο Μπόγρη και όλα τα στελέχη της Επιτροπής, αλλά και τους εκλεκτούς ομιλητές.

Ο Άγιος Σιδηροκάστρου χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Είμεθα φιλοξενούμενοι του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στα Καμένα Βούρλα. Η λέξη Καμένα Βούρλα είναι της «μόδας». Δυστυχώς βλέπουμε μετά λύπης μας τον τελευταίο καιρό ότι έχουν κατακαεί η Ρόδος, μεγάλο μέρος της περιοχής της Αλεξανδρουπόλεως, στην Θήβα, στην Βοιωτία, όπου έγιναν πολλές ζημιές στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά, περί του οποίου ο Μακαριώτατος τρέφει πολύ μεγάλη αγάπη και έχει μεγάλη στεναχώρια. Η φωτιά είναι ένας τρόπος βίας και κατ΄άνθρωπον, αλλά και στο περιβάλλον και δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στην ζωή του ανθρώπου και όλου του οικοσυστήματος.

Στην Επιτροπή Νεότητος υπηρετώ 33 χρόνια και ως Πρόεδρος της Επιτροπής μία δεκαετία.

Με αισθήματα συγκίνησης χαιρετίζω το παρόν Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και την Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος.

Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω όλους όσους συνέργησαν στο να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης και αυτού του Συνεδρίου με πρώτο τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας, κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος μας στέκεται ως Πατέρας καλύτερα από Πατέρας και Αδελφός, καλύτερα από Αδελφός. Στην αγάπη του και στην στήριξή του οφείλονται οι επιτυχείς διεξαγωγές όλων των Συνεδρίων της Επιτροπής μας. 

Ευχαριστώ τον αεικίνητο και κατά πάντα αποτελεσματικό φιλοξενούντα Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών με τον οποίο από καιρό είμαστε σε επικοινωνία για την άψογη διεξαγωγή του Συνεδρίου».

Ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, μέλος και υπεύθυνος Οικονομικών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Σανίδας, αναφέρθηκαν στον χαιρετισμό τους στην σπουδαιότητα της διεξαγωγής και φιλοξενίας του Συνεδρίου στην Φθιώτιδα. 

Ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον χαιρετισμό του, αρχικά αναφερόμενος στην παρουσία του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου ανέφερε: 

«Θα μου επιτρέψετε πριν από ο,τιδήποτε άλλο, κατά χρέος και διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων σας, να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον ΣεβασμιώτατοΜητροπολίτη Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιο για τη δοκιμασία την οποίαν υπέστη το Βασιλομονάστηρο και Αρχοντομονάστηρο της Ρούμελης, το Μοναστήρι που ενέπνευσε αγωνιστές και ήρωες και αποτέλεσε κοιτίδα ελευθερίας και παλιγγενεσίας για όλη τη Ρούμελη, το Μοναστήρι που ανδρείωσε τον Αθανάσιο Διάκο και όχι μόνο, για τη δοκιμασία που πέρασε, αλλά και τη δοκιμασία που περνάει και τη δοκιμασία που θα περάσει. Η σημερινή σας ανακοίνωση Σεβασμιώτατε μας βρίσκει αλληλέγγυους, ομόψυχους, ομόγνωμους, ομοκάρδιους».

 Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος στο καλωσόρισμα του προς τους Συνέδρους και τους συμμετέχοντας στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Στελεχών Νεότητος των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, σημείωσε:

«Είναι τιμή και ευλογία για την Μητρόπολη μας,  το ότι πραγματοποιείται εδώ στη Μητρόπολή μας το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο. Μάλιστα το 2021 πάλι η Συνοδική Επιτροπή μας ετίμησε, τον Δεκέμβριο του 2021, με το Πανελλήνιο Συνέδριο Κατηχητών με επετειακό χαρακτήρα γύρω από το μήνυμα της Επανάστασης του 1821 στην κατήχηση, πάλι με την υψηλή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αγίου Σιδηροκάστρου του κ. Μακαρίου και άλλων πατέρων στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο στην έδρα της Μητροπόλεως μας στη Λαμία. Αυτό το Συνέδριο, αφού η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε με εισήγηση του Μακαριωτάτου ενέκρινε παμψηφεί να πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολή μας επιλέξαμε αυτήν εδώ την περιοχή για δύο λόγους πολύ σημαντικούς.

 Ο πρώτος λόγος είναι γιατί είναι το Κέντρο του νεανικού έργου της Μητροπόλεως μας, το Κατασκηνωτικό Κέντρο « Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος, που θα πραγματοποιηθούν όλες οι Συνεδρίες, αλλά και η διαμονή των συμμετεχόντων. 

Ο δεύτερος και σημαντικός λόγος, για τον οποίο επιλέξαμε απόψε να ξεκινήσουμε από εδώ, από τα Καμένα Βούρλα, την κοιτίδα και την καθέδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θερμοπύλων και Μενδενίτσης είναι ότι αυτός ο τόπος, έχει μία προοπτική αναπτύξεως οικονομικής, τουριστικής και κοινωνικής.

Το τελευταίο, το οποίο θα ήθελα να αναφέρω είναι ότι έχουμε κοντά μας αρωγούς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος αλλά και τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα με την χορηγία από την εταιρεία ανακύκλωσης «ΤΕΧΑΝ».

Κατακλύοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ, Συμεών σημείωσε:

«Οι εκκλησιαστικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες φανερώνουν ότι η Εκκλησία μπορεί να συνενώνει  δυνάμεις εκκλησιαστικές, Βουλευτικές, Περιφερειακές, Αυτοδιοικητικές αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα. Αυτή είναι η δύναμη της Εκκλησίας, στην οποία καλούμεθα όλοι να πιστέψουμε, αλλά και ευχαριστώ και τα τοπικά μέσα ενημερώσεως και αυτή την ώρα με ζωντανή μετάδοση και είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, να μεταδίδεται  το μήνυμα της Εκκλησίας, που είναι μήνυμα ελευθερίας και αγάπης να περάσει δι΄ ημών σε όλη τη νεότητα, σε όλα τα στελέχη μας, σε όλους τους συνεργάτες μας. Είναι μεγάλη τιμή για τη Μητρόπολή μας. Σας ευχαριστούμε πολύ».

Ακολούθησε η παρουσίαση της κεντρικής εισηγήσεως με θέμα:

«Η βία ως ανθρωπολογικό πρόβλημα. Η ορθόδοξη θεώρηση», με εισηγητή τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιος Καλλιγέρης Διευθυντή του Ιδρύματος Προστασίας της Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

Μετά την εισήγηση ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος επί της εισηγήσεως, ενώ η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου έκλεισε με  δείπνο  προς τιμήν των Συνέδρων στον αύλειο χώρο του Ξενοδοχείου, κατά την διάρκεια του οποίου,  η ορχήστρα του Ωδείου της Ιερά Μητροπόλεως Φθιώτιδος  «Γερμανός ο Μελωδός υπό τον Διευθυντή του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ και τους καθηγητές του Ωδείου παρουσίασαν ένα όμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. 

Αύριο το πρωί, Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, 2η μέρα του Συνεδρίου τοι πρωί  θα τελεσθούν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός επί τη ευκαιρία της ενάρξεως  του νέου εκκλησιαστικού έτους στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως  Φθιώτιδος. Θα ακολουθήσει πρωινό και στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Συνεδρίου κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρουσίαση εισηγήσεως με θέμα «Ο ρόλος της οικογένειας στην γένεση τού προβλήματος της βίας και στην πρόληψή του».

Εισηγητής : κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα  Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α..

Συζήτηση επί της εισηγήσεως.

Πραγματοποίηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα, «Η διαφυλική  αγωγή στην ορθόδοξη κατήχηση». 

Συμμετέχουν οι:

• Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, 

• ο κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα  Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.,

• ο κ. Ελευθέριος Ελευθεριάδης, ψυχολόγος,

• ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. ΕφραίμΤριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Δείτε τις φωτογραφίες πατώντας κάθε φορά το δεξί βελάκι στο παρακάτω άλμπουμ:

Με επιτυχία ξεκίνησε το Ζ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Νεότητος στην παραλία της Λοκρίδος

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση