«Έφυγε» ο Καθηγητής και Πολιτευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα Άρης Σισσούρας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 10:24 «Έφυγε» ο Καθηγητής και Πολιτευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα Άρης Σισσούρας

Το συλλυπητήριο μήνυμα του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ…

Θλίψη στον ακαδημαϊκό και πολιτικό κόσμο από την είδηση της απώλειας του ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιαστημίου Πατρών Άρη Σισσούρα, ο οποίος για πολλά έτη ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα.

Ο εκλιπών σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επιχειρησιακή Έρευνα στα Πανεπιστήμια του Μπέρμιγχαμ (MSc) και Μάντσεστερ (UMIST) όπου έλαβε το διδακτορικό του τίτλο. Δίδαξε Επιχειρησιακή Έρευνα και Μάνατζμεντ στο τμήμα Επιστημών Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ ως μέλος ΔΕΠ την πενταετία 1970-1975.

Οι έρευνές του εστιάστηκαν στον τομέα σχεδιασμού και μάνατζμεντ των υπηρεσιών υγείας. Το 1975 εκλέχτηκε Καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου δίδαξε μέχρι τη συνταξιοδότησή του (2009).

Οργάνωσε τη Μονάδα Ανάλυσης και Προγραμματισμού Υπηρεσιών Υγείας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν βασικές μελέτες σχεδιασμού και ανάλυσης των υπηρεσιών του ΕΣΥ, όπως η μελέτη (ανάθεση από Σπ. Δοξιάδη) στην οποία βασίστηκε στη συνέχεια αποκλειστικά η χωροθέτηση και ανάπτυξη του δικτύου των Κέντρων Υγείας της χώρας.

Διετέλεσε Διοικητής του ΙΚΑ (1981-1984) και σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας, ως αναλυτής και μέλος επιτροπών και ομάδων σχεδιασμού και παρακολούθησης των μεταρρυθμίσεων του ΕΣΥ.

Ο Άρης Σισσούρας ήταν παντρεμένος με την επίσης καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δώρα Κάββουρα.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ:

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Άρη Σισσούρα, που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Ο Άρης Σισσούρας συνέδεσε το όνομά του με την εμβληματική μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όντας ένας από εκείνους που συνέλαβαν την ιδέα της δημιουργίας του καθώς και μέλος της πρώτης Επιτροπής Σχεδιασμού του.

Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών με αφοσίωση στις υπηρεσίες υγείας, υπήρξε ενεργός υποστηρικτής της Δημοκρατικής Παράταξης, συμμετέχοντας ανελλιπώς στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα τη δεκαετία του 1980.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με σεβασμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου. Επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για υποτροφία μεταπτυχιακών σπουδών στις Επιστήμες Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση