Καρδίτσα: Εγκλωβισμένοι στις στέγες των σπιτιών οι κάτοικοι - "Βοήθεια, πνιγόμαστε"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 10:44 Καρδίτσα: Εγκλωβισμένοι στις στέγες των σπιτιών οι κάτοικοι - "Βοήθεια, πνιγόμαστε"

Τραγική η κατάσταση στην Καρδίτσα, όπου οι κάτοικοι ανεβαίνουν στις στέγες των σπιτιών και καλούν σε βοήθεια. Δραματικές εκκλήσεις, συγκλονιστικά βίντεο. Καταγγέλλουν καθυστέρηση του 112.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (07/09) το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας "Daniel" που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές.

Πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν "πνιγεί", καθώς το νερό έχει πλημμυρίσει τους δρόμους, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις, ενώ χωρίς ρεύμα και νερό παραμένουν αρκετοί κάτοικοι.

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται και η Καρδίτσα, όπου εκκενώνονται συνεχώς περιοχές, καθώς έχουν πλημμυρίσει πολλά χωριά, ειδικά στον δήμο του Παλαμά, των Σοφάδων, αλλά και στη Μεταμόρφωση.

Το πρωί της Πέμπτης (07/09) μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στον Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ωστόσο, οι κάτοικοι καταγγέλλουν καθυστέρηση του 112, αλλά και έλλειψη βοήθειας από τις αρμόδιες αρχές. Δεκάδες άνθρωποι έχουν ανέβει στις στέγες των σπιτιών τους και σε ψηλά σημεία, ενώ καλούν σε απεγκλωβισμό, αφού δεν έχουν τρόπο διαφυγής.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

Έκκληση κατοίκου: "Βοήθεια, πνιγόμαστε"

Κάτοικος του χωριού Παλαμά έκανε έκκληση για βοήθεια μέσω του ΣΚΑΙ, αναφέροντας πως οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στις στέγες των σπιτιών τους, ενώ έκανε αναφορές για πνιγμένους ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους.

"Από τις 4 η ώρα το πρωί, δεν ήχησαν οι καμπάνες του χωριού, δεν χτύπησε το 112. Έχουν καταπλακωθεί άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους. Αυτή τη στιγμή καλώ σε βοήθεια από την απέναντι πλευρά. Είναι ψηλό το σπίτι μου και έχω ανέβει ψηλά. Έχουν έρθει στο σπίτι μου κάτοικοι από τις γύρω οικίες. Έχουν πεθάνει άνθρωποι, έχουν πνιγεί. Ακριβώς στο απέναντι σπίτι, έμενε ένας άνθρωπος μέσα μόνος του. Δεν μπόρεσα να τον βοηθήσω. Έπεσε το σπίτι του, καταπλακώθηκε. Δεν μπορώ να πάω να τον βρω. Έχει σπάσει το φράγμα του Σταυρού, το νερό έρχεται με τεράστια φόρα. Κάθε 10 λεπτά ακούς σπίτι να γκρεμίζεται. Είναι εγκλωβισμένοι πολλοί άνθρωποι. Έχω ζητήσει βοήθεια, μας είπαν σε 2 ώρες θα στείλουν βάρκα. Αυτή τη στιγμή είναι σαν να υπάρχει μια απέραντη θάλασσα".

Δραματικές εικόνες: Οικογένεια προσπαθεί να σωθεί, κολυμπώντας έξω από το σπίτι της

Οι εικόνες από τον Παλαμά Καρδίτσας είναι δραματικές, αφού, όπως φαίνεται και στα παρακάτω στιγμιότυπα, ένας πατέρας με τα δύο του παιδιά και τον σκύλο τους προσπαθούν να σωθούν, κολυμπώντας έξω απ' το σπίτι τους, στο κέντρο του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, παρά τις εκκλήσεις, κανένας δεν έχει προσφέρει καμία απολύτως βοήθεια. Όπως καταγγέλλουν, η Πυροσβεστική δεν απαντάει στα τηλέφωνα και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ή οδηγία από τον Δήμο.

Δείτε το βίντεο κατοίκου στον δήμο Παλαμά

Στο μεταξύ, μήνυμα από το 112 έλαβαν το βράδυ της Τετάρτης (06/09) και οι κάτοικοι της περιοχής Σοφάδες, ενώ χθες, εστάλη και στους κατοίκους της πόλης της Καρδίτσας. Νωρίτερα, οι κάτοικοι του οικισμού Γ. Καραϊσκάκη και της περιφερειακής Μουζακίου - Άρτας, κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς το κέντρο Μουζακίου λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση