Λαμία: Πρόλαβαν τη μεγάλη πυρκαγιά στη Δίβρη (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 15:38 Λαμία: Πρόλαβαν τη μεγάλη πυρκαγιά στη Δίβρη (ΦΩΤΟ)

Ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο και υδροφόρες του Δήμου, ενώ συνέδραμε και ένα ελικόπτερο…

Πολύ επικίνδυνη αγροτοδασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (13/9/23) στην περιοχή της Δίβρης Λαμίας.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, κατάφερε λόγω της πυκνής βλάστησης να πάρει γρήγορα διαστάσεις πλησίον του γηπέδου του χωριού.

Πρόκειται για ένα σημείο που είχε καεί τον Ιούλιο του 2019 προξενώντας ζημιές ακόμη και σε σπίτια και για αυτό προκάλεσε εύλογη ανησυχία.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας με 10 οχήματα και 22 πυροσβέστες, έσπευσαν στο σημείο, τις οποίες συνέδραμε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων με δύο υδροφόρες.

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, καθώς και ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Κώστας Ξεφλούδας με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βαγγέλη Παπαδημητρίου.

Τελικά η πυρκαγιά ελέγχθηκε γρήγορα, με βοήθεια και από αέρος ενός ελικοπτέρου Erickson.

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία των PZL που πολλάκις έχουν επέμβει σε δύσκολες κι επικίνδυνες πυρκαγιές στη Λαμία και σε όλη τη Φθιώτιδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport υπό το φόβο των πλημμυρών από την κακοκαιρία Daniel πέταξαν για την Νέα Αγχίαλο όπου και παραμένουν μέχρι νεωτέρας, αφού ο αεροδιάδρομος στη βάση τους δεν έχει ακόμη καθαριστεί από τα νερά!

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση