Λαμία: «Ήθελα μόνο τα λεφτά μου, όχι να του κάνω κακό…»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 08:26 Λαμία: «Ήθελα μόνο τα λεφτά μου, όχι να του κάνω κακό…»

«Καμπάνα» στο Αυτόφωρο για τον 79χρονο που «σήκωσε» καραμπίνα και απείλησε άνδρα που του χρωστούσε λεφτά…

Ποινή φυλάκισης 19 μηνών με 3ετη αναστολή επέβαλλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας στον 79χρονο από Κοινότητα του δήμου Καμένων Βούρλων που το μεσημέρι της Δευτέρας (18/9), πυροβόλησε με καραμπίνα το φορτηγό 53χρονου άνδρα Ρομά τον οποίο και απείλησε, στο χώρο της Ιαματικής Πηγής Θερμοπυλών.

Ο 79χρονος κατηγορούνταν για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, φθορά ξένης περιουσίας, απειλή και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το Δικαστήριο.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 12:30’ το μεσημέρι κοντά στον καταρράκτη της πηγής, όπου οι δύο άνδρες φέρεται να λογόφεραν.

Ο δράστης υποστήριξε ότι ο 53χρονος του είχε πάρει προ μηνός πέντε τενεκέδες λάδι και έκτοτε είχε εξαφανιστεί χωρίς να του πληρώσει περί τα 800 ευρώ. «Τα λεφτά μου ήθελα, δεν ήθελα να του κάνω κακό», επανέλαβε ο 79χρονος ενώπιον του Δικαστηρίου.

Από την πλευρά του ο 53χρονος υποστήριξε ότι είχε πάρει τέσσερα δοχεία λάδι που έκαναν 300 ευρώ και όταν ο ηλικιωμένος του τα ζήτησε με την απειλή καραμπίνας, του είπε να τον αφήσει να πάει στο φορτηγό του να του τα φέρει. Όταν τον είδε να τον πλησιάζει αυτή τη φορά κρατώντας μαχαίρι φοβήθηκε και θέλησε να πάει δίπλα στην αστυνομία να το καταγγείλει όμως ο 79χρονος ξαναπήρε το όπλο του κι άρχισε να πυροβολεί.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας από τους πυροβολισμούς καταστράφηκαν τα πίσω λάστιχα του ΙΧΦ του 53χρονου Ρομά, ενώ κατασχέθηκαν από το αυτοκίνητο του δράστη, μια (1) κυνηγετική καραμπίνα, ένα (1) μαχαίρι, μία (1) ξιφολόγχη, ένας (1) κάλυκας φυσιγγίου και (10) ψήφοι φυσιγγίου (σκάγια).

«Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τις συνθήκες εξαπάτησης από το θύμα δεν κράτησε όπως έπρεπε την ψυχραιμία του και φέρθηκε απερίσκεπτα. Το Δικαστήριο βεβαίως του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου», δήλωσε στο LamiaReport ο συνήγορος υπεράσπισης του 79χρονου, Δημήτριος Κρούπης. «Ασκήσαμε έφεση και είμαστε σίγουροι ότι το ύψος τςη ποινής θα μειωθεί σημαντικά», κατέληξε ο κ. Κρούπης.

(Ο δικηγόρος του 79χρονου, Δημήτριος Κρούπης)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση