Φθιώτιδα: Πως θα γίνει η εκπαίδευση των νέων Δασεργατών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 12:32 Φθιώτιδα: Πως θα γίνει η εκπαίδευση των νέων Δασεργατών (ΦΩΤΟ αρχείου)

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις με καταληκτική ημερομηνία την  9/2/2024…

Για τον τρόπο που θα γίνει η πρακτική εκπαίδευση των νεοεισερχόμενων Δασεργατών, ενημέρωσε η Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να καταθέσουν αίτηση σε Δασικό Συνεταιρισμό Εργασίας (ΔΑ.Σ.Ε.) για να γίνει δόκιμο μέλος του.

Η Θεωρητική Εκπαίδευση Νεοεισερχομένου Δασεργάτη, που επιθυμεί να γίνει μέλος σε ΔΑ.Σ.Ε. διεξάγεται στην Διεύθυνση Δασών στην διοικητική ευθύνη της οποίας βρίσκεται η έδρα του ΔΑ.Σ.Ε., εντός της περιόδου από Νοέμβριο έως Φεβρουάριο και η διάρκειά της ορίζεται σε δέκα ημέρες (10).

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της Θεωρητικής του εκπαίδευσης, ακολουθεί η Πρακτική Εκπαίδευση του Νεοεισερχόμενου Δασεργάτη διεξάγεται από τον ΔΑ.Σ.Ε. στον οποίο υπέβαλλε την αίτηση του ως δόκιμο μέλος.

Τα δικαιολογητικά που θα προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι στην Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας από την Δευτέρα 13-11-2023 έως και την Παρασκευή 9-2-2024 ,είναι τα εξής:

α) Αίτηση

β) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον οικείο Δήμο.

γ) Βεβαίωση ΔΑ.Σ.Ε. στην οποία θα βεβαιώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος έχει υποβάλλει αίτηση να γίνει δόκιμο μέλος του και θα γίνει δεκτός μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της θεωρητικής του εκπαίδευσης.

δ) Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας( συμπληρωμένο το 18ο έτος της ηλικίας)

ε) Για τους αλλοδαπούς απαιτούνται επιπλέον τα προβλεπόμενα από την σχετική νομοθεσία δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους σε ΔΑ.Σ.Ε..

Η θεωρητική Εκπαίδευση των Νεοεισερχομένων Δασεργατών θα διεξαχθεί στην Δ/νση Δασών Φθιώτιδας από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 1 Μαρτίου 2024, εφόσον υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις. Αν οι υποβληθείσες αιτήσεις είναι λιγότερες των πέντε (5), η θεωρητική εκπαίδευση μπορεί να διεξαχθεί σε όμορη Δ/νση Δασών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση