Δήμος Δομοκού: Παρουσίαση του προγράμματος για την Αρχαία Μελιταία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 12:41 Δήμος Δομοκού: Παρουσίαση του προγράμματος για την Αρχαία Μελιταία

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου…

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος & Ευρυτανίας με το Δήμο Δομοκού και το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, παρουσιάζουν το Αρχαιολογικό Πρόγραμμα Μελιταίας (MELAP) 2023, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 στις 18:00’ στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Δομοκού.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του δεύτερου έτους των εργασιών (περιόδου 2023) που αφορούν στην παρουσίαση των ανασκαφικών εργασιών στην περιοχή της ακρόπολης της Μελιταίας, καθώς και στη στρωματογραφική ακολουθία της. Επίσης θα παρουσιαστεί ο τρόπος συντήρησης των αρχαίων αντικειμένων και τα αποτελέσματα των γεωφυσικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπως και οι εναέριες αποτυπώσεις με σαρωτή λέιζερ.

Παράλληλα με την Ημερίδα θα παρουσιαστεί και έκθεση με τίτλο «Γενναίοι και έξυπνοι άνθρωποι. Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια περιηγητών από τον Βορρά». Πρόκειται για μια έκθεση με κείμενα, σχέδια, σκίτσα και φωτογραφίες για την Ελλάδα και από την Ελλάδα, που παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας οι πρεσβείες και τα ινστιτούτα των Βορείων Χωρών (Nordics - Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία) μαζί με την κοινή τους βιβλιοθήκη, τη Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών.

Το Πρόγραμμα

5.45 - 6.00 μ.μ. Ώρα προσέλευσης

6:00 - 6:30 μ.μ. Χαιρετισμοί

Χαράλαμπος Λιόλιος Δήμαρχος Δομοκού

Ηλίας Σανίδας Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας

Ευθυμία Καράντζαλη Αρχαιολόγος Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας

Κωνσταντίνα Ψαρογιάννη Αρχαιολόγος Εφορείας Φθιώτιδας & Ευρυτανίας

Petra Pakkanen Διευθύντρια Φινλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών

Ομιλίες

6:30 - 6:45 μ.μ. Δρ Αrtο Penttinen Πως αποκαλύπτεται το παρελθόν της Μελιταίας μέσα από τη στρωματογραφία

6:45 - 7:00 μ.μ. Λάμπρος Σταυρογιάννης Τα αποτελέσματα των εργασιών στην ακρόπολη της αρχαίας Μελιταίας

7:00 - 7:15 μ.μ. Εύα Αποστολακοπούλου Συντηρώντας το παρελθόν

7:15 - 7:30 μ.μ. Καθ. Γρηγόρης Τσάκας Γεωφυσικές έρευνες στην αρχαία Μελιταία

7:30 - 7:45 μ.μ. Δρ Robin Ronnlund Τοπογραφική αποτύπωση των αρχαιοτήτων της αρχαίας Μελιταίας με εναέριο σαρωτή λέιζερ (LiDAR)

7:45 - 8:00 μ.μ. Παρουσίαση της έκθεσης «Περιηγητές από τις Βόρειες Χώρες αφηγούνται» Μαρία Μαρτζούκου ΦΙΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση