50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 13:26 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Εκδήλωση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η αφίσα που κέρδισε το διαγωνισμό….

Σαν σήμερα πριν 50 χρόνια οι φοιτητές εξεγέρθηκαν ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών. Επειδή τα μνημόσυνα δεν πρέπουν και δεν αρκούν για να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη και το χρέος μας προς τη δημοκρατία, ο ΕΣΔ-ΠΘ διοργανώνει  εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου για ζωντανή συζήτηση, συμμετοχή και αφύπνιση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 15/11 στις 8μμ στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πεδίο του Άρεως (Βόλος).

 Το κύριο μέρος της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει στρογγυλό τραπέζι με ομιλητές:

1. Κώστας Βογιατζής, Συντονιστικό εξέγερσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Μέλος ΔΣ ΣΦΕΑ

2. Πολυμέρης Βόγλης,  Ιστορία του μεταπολεμικού κόσμου, Kαθηγητής IAKA, ΠΘ

3. Αντώνης Λιάκος, Ιστορικός νεότερης ιστορίας, Ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ

4. Ανδρέας Στεργίου, Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία και Πολιτική,  Καθηγητής ΤΟΕ, ΠΘ

Ο Σύλλογος παράλληλα προκήρυξε μεγάλο διαγωνισμό αφίσας.

Τα μέλη της Κριτική επιτροπής Αφίσας είναι:

1. Κώστας Μανωλίδης αρχιτέκτων, Καθηγητής, ΤΑΜ

2 .Κώστας Μπομπός, ζωγράφος, μέλος ΕΕΠ, ΤΑΜ

3.Φαίη Τζανετουλάκου κριτικός τέχνης, Συμβασιούχος Καθηγήτρια, ΤΑΜ

4. Αναστασία Δούκα, εικαστικός, Επικ. Καθηγήτρια, ΤΠΔΜΒ

5.Απόστολος Κορδάς, γραφίστας, μέλος ΕΔΙΠ, ΤΠΔΜΒ

Η κριτική επιτροπή αποφάσισε για τα βραβεία και τους επαίνους (6 συνολικά) καθώς και για την καλύτερη αφίσα του διαγωνισμού που αποτελεί και την επίσημη αφίσα της εκδήλωσης. Πρόκειται για έργο της Θεοδώρας Παπαϊωάννου, φοιτήτριας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

ΟΛΑ τα έργα θα εκτεθούν στο φουαγιέ του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και τα βραβεία και τους επαίνους θα τα απονείμουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής  το βράδυ της εκδήλωσης. Υπενθυμίζουμε ότι οι άλλοι 5 έπαινοι δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Επιπλέον, το ΔΣ του ΕΣΔ-ΠΘ, από κοινού με τους Συλλόγους ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και Διοικητικών Υπάλληλων, αλλά και των άλλων δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιων Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ, τιμούν την Επέτειο του Πολυτεχνείου με:

• Κατάθεση στεφάνου στις 11:00πμ στο Ηρώο Βόλου προς τιμή των αγωνιστών του Πολυτεχνείου,

Συμμετοχή στις κατά τόπους πορείες που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Εκπρόσωποι του ΔΣ του ΕΣΔ-ΠΘ θα συμμετέχουν στην πορεία που διοργανώνεται στη Θόλο στις 6:00μμ.

«Καλούμε να μέλη μας, συλλογικότητες και φορείς, να συμμετέχουν μαζικά στις παραπάνω εκδηλώσεις», αναφέρουν τέλος στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση