"SOS" από αλιευτικό που έβαλε νερά στο Βόρειο Ευβοϊκό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 11:47 "SOS" από αλιευτικό που έβαλε νερά στο Βόρειο Ευβοϊκό

Πρέπει να χτύπησε σε κορμό που έχει μεταφερθεί στη θάλασσα από τις μεγάλες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου…

Περιπέτεια για κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους το πρωί της Τετάρτης (15/11) στο Βόρειο Ευβοϊκό και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου Γαλατάκη στη Λίμνη Ευβοίας, απέναντι από την ακτή Λεκούνας Μαλεσίνας, όταν το επαγγελματικό του σκάφος άρχιζε να βάζει νερά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο άνθρωπος είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Λίμνης για ψάρεμα και πιθανόν προσέκρουσε σε κορμό δέντρου που είδε να επιπλέει κάποια στιγμή δίπλα του ή σε κάποιο βράχο, καθώς ξαφνικά άρχιζε να βάζει νερά και να βυθίζεται ευτυχώς αρκετά κοντά στην ακτή.

Βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας, το οποίο έπλεε στην περιοχή, έσπευσε άμεσα να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη του και να τον μεταφέρει με ασφάλεια στην ακτή.

Στο σημείο έσπευσαν επίσης, περιπολικό σκάφος και δύο περιπολικά οχήματα της Λιμενικής Αρχής Λίμνης, καθώς και άλλα ιδιωτικά σκάφη, που διαπίστωσαν την ημιβύθιση του αλιευτικού.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με την βοήθεια επαγγελματία δύτη, το σκάφος επισκευάσθηκε προσωρινά και ανελκύσθηκε σε τοπικό ναυπηγείο της περιοχής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση