Λαμία: Με ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Ο Τύπος στη Στερεά Ελλάδα" αναδεικνύοντας τη μακρά ιστορία του (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 15:47 Λαμία: Με ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Ο Τύπος στη Στερεά Ελλάδα" αναδεικνύοντας τη μακρά ιστορία του (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιστορία του Τύπου στην Στερεά Ελλάδα “ξεδιπλώθηκε” το απόγευμα της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου, σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Τμήμα ΓΑΚ Φθιώτιδας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Σαμαράς” στη Λαμία.

Μέσα από την μακρά ιστορία του Τύπου στη Στερεά Ελλάδα, με εκδόσεις που φτάνουν στο μακρινό 1856, έγινε αναφορά στο σήμερα αλλά και στο αύριο των ΜΜΕ της περιοχής μας και αναδείχθηκαν οι προκλήσεις που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ακούσαμε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από:

  • τον φιλόλογο και συγγραφέα Δημήτριο Νάτσιο με θέμα: «Ο Ρουμελιώτικος Τύπος του 19ου αιώνα»
  • την προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους-Τμήματα ΓΑΚ Φθιώτιδας και Εύβοιας  Σοφία Βακιρτζηδέλη με θέμα «Ο Τύπος στην Στερεά Ελλάδα στις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης».
  • την δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ Λένα Παρασκευά με θέμα: «Τα ΜΜΕ στην Στ. Ελλάδα, σήμερα και αύριο».

Δείτε βίντεο:

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, αλλά και του Μορφωτικού Ιδρύματος Γιώργος Τσιγκλιφύσης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος-μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ Μαρία Τσατζαλή.

Παράλληλα, στον χώρο περιηγηθήκαμε στην έκθεση πρωτοσέλιδων εφημερίδων που βρισκόταν στο χώρο και η οποία στόχο είχε να θυμηθούν οι παλιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι τον έντυπο τοπικό τύπο και να αποτυπωθεί η εξέλιξή του στον χρόνο.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση