Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Μεγάλη η συμμετοχή στη στάση εργασίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 22:12 Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Μεγάλη η συμμετοχή στη στάση εργασίας

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια μηχανές βάλτε τα μπροστά».

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023.

Σε αντίθεση με όσα ακούγονται οι ίδιοι τόνισαν στα συνθήματά τους στη συγκέντρωση στην Αθήνα ότι «οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια μηχανές βάλτε τα μπροστά».

Οι δράσεις τους είχαν ως στόχο να στείλουν το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα.

Όπως σημειώνουν:

«Στο υπουργείο οικονομικών συναντηθήκαμε με τον υπουργό κ. Θάνο Πετραλιά και πήραμε την εξής  δέσμευση:

‘’Θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων μέχρι 31/3/24. Τον Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τα σωματεία, επιδιώκοντας μέχρι τότε συνεννόηση με τον νέο ιδιοκτήτη και διάλογο που θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ’’

Στην ερώτηση: ‘’θα παραμείνει η κατάσταση ως έχει, δηλαδή όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι των εργολαβιών; Η απάντηση ήταν: ‘’όπως είστε μέχρι τώρα’’.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τη Τετάρτη 13/12/23, μετά το μεσημέρι, το Υπουργείο Ενέργειας  ‘’θέτει ζητήματα για την ανανέωση των εργαζομένων στις εργολαβίες και την παραμονή όλων των εργαζομένων στις βάρδιες’’.

Το σωματείο μας άμεσα επιδίωξε επαφή με το Υπουργείο Ενέργειας, αλλά δεν επετεύχθη . Στην συνέχεια πραγματοποιήσαμε τηλεφωνική ενημέρωση στους κυβερνητικούς Βουλευτές της Στερεάς, επιδιώκοντας να μάθουμε εάν οι πληροφορίες ισχύουν ή όλο αυτό οφείλεται σε λάθος συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων. Προς το Παρόν δεν έχουμε λάβει απάντηση…».

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 στις 10:30’ το πρωί υπάρχει νέα συγκέντρωση στον Κινηματογράφο Ίλιον στη Λάρυμνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση