«Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» στην καρδιά της Λοκρίδας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 07:46 «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» στην καρδιά της Λοκρίδας (ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες έτοιμα γεύματα διένειμαν ο Μητροπολίτης Συμεών και ο Κωστής Δήμτσας.

Το δελτίο τύπου της Μητρόπολης:

Με επίκεντρο την περιοχή της Λοκρίδος, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος  και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η εταιρία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», υλοποίησαν σήμερα άλλη μία μεγάλη κοινωνική δράση, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ», με την διανομή χιλιάδων ετοίμων γευμάτων προκειμένου εμπερίστατοι και κατά κανόνα μοναχικοί συνάνθρωποί μας να περάσουν με θαλπωρή τα Άγια Χριστούγεννα.

Κέντρο δράσης σήμερα για το «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ» ήταν το Κέντρο Επισκοπικής και Εκκλησιαστικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, το Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος, στην παραλία Λιβανατών.

Μέσω των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Λοκρίδος 4.480 έτοιμα γεύματα διανεμήθηκαν σε οικογένειες της Λοκρίδος, για να δώσουν χαμόγελα και ελπίδα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Την διανομή πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» κ. Κωστής Δήμτσας σε συνεργασία με τους ιερείς και τα μέλη των ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωστής Δήμτσας μετέφερε σε όλους τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β’, Προέδρου και Ιδρυτού του Οργανισμού «Αποστολή»,  καθώς και την χαρά του, που ένα νέο Πρότυπο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας στην όμορφη περιοχή της Λοκρίδος, τόσο σύντομα ανταποκρίνεται και σε υλικές ανάγκες ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και εμπερίστατων οικογενειών της περιοχής. Συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών που κάνει πράξη όχι μόνο την αγάπη αλλά και την αποκέντρωση και ευχήθηκε σε όλους για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα για την παρουσία του και την συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας με τον Οργανισμό «Αποστολή» και την εταιρεία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», έδωσε τις πατρικές του ευχές για τα Άγια Χριστούγεννα σε όλους τους Λοκρούς και σημείωσε ότι «το Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος είναι το ανοικτό σπίτι της Μητροπόλεως Φθιώτιδος για όλους  τους κατοίκους της Λοκρίδος ανεξαρτήτου οικονομικής, κοινωνικής, μορφωτικής και φυλετικής κατάστασης ή προέλευσης. Η Εκκλησία υπάρχει για όλους. Χωράνε πάντες στην αγκαλιά της». 

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ήδη συμπληρώνει τέσσερα χρόνια υποδειγματικής συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος υλοποιώντας πλήθος προγραμμάτων και δράσεων.

Δείτε φωτορεπορτάζ με φωτογραφίες του Δημήτρη Ανάγνου:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση