Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Μακρακώμης και ΓΕΛ Μακρακώμης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 12:27 Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Μακρακώμης και ΓΕΛ Μακρακώμης

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία»…

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, το ΓΕΛ Μακρακώμης και εκπρόσωποι του Δήμου Μακρακώμης στο πλαίσιο του προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία», το οποίο αποτελεί διεθνές δίκτυο (ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1995, απευθύνεται σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων με συντονιστικό φορέα τη Διεύθυνση Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης B’Αθήνας και εθνικό χειριστή, από το 1995, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ))

Το Μνημόνιο υπέγραψαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας Λαμπρινή Λυδία Ρήγα, ο Αντιδήμαρχος Οδυσσέας Παπαευθυμίου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μακρακώμης Κωνσταντίνος Στεφανής και η Διευθύντρια του ΓΕΛ Μακρακώμης, Σωτηρία Λαζάρου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μακρακώμης και του ΓΕΛ Μακρακώμης, εγκαινιάζει μια νέα πρακτική έχοντας ως απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και την αλλαγή στάσης των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, ώστε τα σχολεία να γίνουν κοινότητες αειφορικής συμβίωσης σε παιδαγωγικό αλλά και πρακτικό επίπεδο.

Επιπλέον, το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» απευθύνεται σε ολόκληρη την σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες) και έχει σχεδιαστεί, ώστε να ενθαρρύνει όλο το σχολείο να κινητοποιηθεί και να αναλάβει δράση για το περιβάλλον. Ενθαρρύνει, επίσης, την συνεργασία μεταξύ μαθητών, καθηγητών, γονέων και της τοπικής κοινωνίας για την επίτευξη αποτελεσματικότερης περιβαλλοντικής δράσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση